Rapor: Güney Kore, 2022’den itibaren Denizaşırı Kripto Varlıkları Vergilendirmeyi Planlıyor

kore

Yabancı sanal varlık işletmeleri ile tutulan bakiyeler 500 milyon wonu (450.000 $) aştığında Korelilerin vergi ödemesi gerekecek.

Güney Kore sakinleri, gelecek yıldan itibaren denizaşırı borsalarda tutulan kripto varlıkları için vergi ödemek zorunda kalacaklar.

  • Toplam bakiyeler yabancı sanal varlık işletmelerin her ayın sonunda 500 milyon won ($ 450,000) aştığı ile tuttuğunda Vergi gerekecektir, Forkast bildirdi ülkenin Ulusal Vergi Servisi tarafından bir duyuru gerekçe, Cuma.
  • Yeni kural 1 Ocak 2022’den itibaren geçerli olacak ve Haziran 2023’ten itibaren vergi raporlaması zorunlu olacak.
  • İhlal, bildirilmeyen veya eksik bildirilmeyen miktarın %10-20’si kadar para cezası ile karşılanacaktır. 5 milyar wonu (4,5 milyon $) aşan miktarlar için cezai yaptırım mümkündür.
  • Maliye Bakanı Hong Nam-Ki söyledi kripto ticaret sağlanan kazançların vergilendirilmesi kaçınılmaz olduğunu Nisan’da.
  • Güney Kore çabasıyla cryptocurrency düzenlenmesi için bir sterner yaklaşımı alıyor çökertmeye kara para aklama ve dolandırıcılık üzerine. Kore’deki kripto işletmelerinin, ticari faaliyetlerinin yasallığının izlenebilmesi için ülkenin mali düzenleyicisine sanal varlık hizmet sağlayıcıları olarak kaydolmak için Eylül ayına kadar süreleri var.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık