IMF, Ulusal Para Birimi Olarak Kripto Varlıkların Riskli Olduğunu Söyledi

lmf

Uluslararası Para Fonu, sanal varlıkların ulusal para birimlerine uygun hale gelene kadar uzun bir yolu olduğuna inanıyor.

Uluslararası Para Fonu, risklerin ve maliyetlerin dijital varlıkların potansiyel faydalarından daha ağır bastığını belirtti. Ayrıca oldukça değişken olabilirler ve bu nedenle ulusal para birimi olarak uygulanmaları şu an için uygun değildir.

Kripto Para Birimleri Reel Ekonomiyle İlgili Değil

Uluslararası Para Fonu (IMF) , yakın tarihli bir yayında, dijital varlıkların ulusal para birimi olarak kullanılmaya hazır olmadığı konusunda uyardı . Daha hızlı ve merkezi olmayan ödeme sağlama potansiyellerini vurgulamasına rağmen, istikrarlı ödeme seçeneklerine dönüşene kadar hala uzun bir yolu var.

IMF, Bitcoin ile bir örnek verdi – fiyatı Nisan ayında 65.000 dolar civarında bir zirveye ulaştı, ancak kısa bir süre sonra ağır bir şekilde düştü. Kurum, şu an için birincil kripto para biriminin yatırımcıların portföylerini çeşitlendirebileceğine ve önemli karlar getirebileceğine ancak aynı zamanda büyük kayıplara neden olabileceğine dikkat çekti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Facebook , Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Dünyanın dört bir yanındaki bazı ülkeler BTC’ye yasal ihale statüsü vermeye istekli. Aslında, El Salvador bu hedefe zaten ulaştı ve birincil kripto para birimi orada resmi bir ödeme yöntemi haline geldi.

Ancak IMF, BTC ve altcoinlerin henüz bu role hak kazanmaya hazır olmadığı konusunda uyardı. Çok değişkenler ve “ekonomiyle ilgisizler”. Aslında, dijital varlıkların, titrek enflasyona ve paramparça bir ekonomiye sahip ülkelerde başarılı olma şansı daha yüksek. IMF, mali açıdan istikrarlı ulusların ulusal para birimlerine bağlı kalmaları gerektiğini belirtti.

Daha sonra kurum, suçluların yasadışı operasyonlarında potansiyel olarak dijital varlıkları kullanabilecekleri konusunda uyardı:

“Kara para aklama ile mücadele ve terörizmin finansmanı ile mücadele etmeksizin, kripto varlıklar, haksız yere elde edilen parayı aklamak, terörizmi finanse etmek ve vergilerden kaçınmak için kullanılabilir. Bu, bir ülkenin finansal sistemi, mali dengesi, yabancı ülkeler ve muhabir bankalarla ilişkileri açısından risk oluşturabilir.”

Dijital Para Birimleri Gerçek Para mı?

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin gerçek para olup olmadığı tartışması, varlıkların ortaya çıkmasından bu yana her iki tarafın da güçlü savunucuları olmasıyla devam ediyor.

UUluslararası Para Fonu tartışmaya katıldı ve yılın başında Twitter takipçilerine sanal para birimlerini gerçekten para olarak görüp görmediklerini sorduğu bir anket yaptı.

Ezici çoğunluk – %80 ile – “evet” yanıtını verdi. Daha da etkileyici olan, oy verenlerin sayısı – 90.000’in üzerinde.

Tüm Analiz ve Yorumları Görmek İçin Tıklayınız

Kaynak : cryptopotato.com

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık