Blockchain oyunları, ‘meta-mania’ sessizce Bitcoin’i pompalıyor mu?

Blockchain-oyunları-meta-mania-sessizce-Bitcoin-i-pompalıyor-mu

Bu yıl, Bitcoin’in daha büyük pazar ve makro eğilimlere karşı aşırı duyarlılığının bir örneği oldu. Daha büyük duyarlılık, makro faktörler de BTC’nin rallisine yardımcı oldu ve daha büyük pazarın gelişmesine yardımcı oldu. 

Örneğin, birçok jetonun yükselmesine ve tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmasına yardımcı olan NFT vızıltısını ele alalım. Aslında, son zamanlarda oyun ve metaverse çılgınlığı, belirli altcoinlerin dramatik yükselişi için zemin hazırladı. Böylece, kripto para birimi ve daha da önemlisi kral para için daha geniş anlatıya yardımcı olur. 

BTC’nin doğuşundan neredeyse on yıl sonra, geliştiriciler ve oyuncular için oyun deneyimlerini yeniden tanımlamak için blockchain teknolojisinden yararlanıldı. Aynısı, NFT’ler ve akıllı sözleşmeler gibi yeniliklerle mümkün oldu . Öyleyse, soru devam ediyor – bu tam olarak nasıl daha büyük pazar ve tüm kripto yanlısı anlatı lehine hareket ediyor?

Blockchain oyunlarının büyümesi 

Blockchain tabanlı oyun, 2018’in başlarında Axie Infinity gibi oyunların piyasaya sürülmesiyle ortaya çıktı. Axie Infinity, CryptoKitties gibi önceki oyunların üzerine, savaşma gibi daha aktif bir oynanış ekleyerek ve daha iyi oyun içi ekonomi dahil ederek inşa edildi.

Şubat 2020’de Decentraland , halka açık platformunu resmi olarak yayınladı. Decentraland ilk olarak 2015 civarında kurulmuş olsa da, dijital gayrimenkul satış fiyatlarının belirgin şekilde arttığı sanal bir dünyaya dönüşmek için çeşitli değişikliklerden geçti. 

Ancak şimdi, blok zincir tabanlı oyun bazı ana akım ışığı görüyor gibi göründüğü için, NFT pazarları ve dijital varlık borsaları, oyunculara oyun içi deneyimlerden değer elde etmek için hayal edilmemiş mekanlar sağlıyor. Bu, bu öğelerin düzenli olarak küresel bazda satın alınması ve ticaretiyle yapılır. 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Facebook , Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Özellikle, Axie Infinity’nin yükselişi, blockchain oyunlarının yükselişini bir perspektife oturtuyor. The Block Research’ten elde edilen veriler, Axie için günlük aktif kullanıcıların ve pazar hacminin zaman içinde nasıl arttığını vurguluyor. 

Kaynak: Blok

Günlük aktif kullanıcılar artmaya devam ederken, pazar hacmi azaldı. Bunun nedeni, katılımcıların akın edebileceği daha yeni ve daha uygun fiyatlı platformların ortaya çıkması olabilir. 

DappRadar’dan toplanan verilere dayanarak, blok zinciri tabanlı oyunlar toplu olarak Merkezi Olmayan Finans (“Defi”) uygulamalarıyla orantılı kullanım seviyelerine sahipti ve haftalık toplam kullanıcı sayısı beş milyonu aştı.

Kaynak: Blok

Meta çılgınlığı 

Bununla birlikte, hepsi bu kadar değildi, sosyal medya devi Facebook, ‘Meta’ yeniden markasını duyurduğundan, geçen hafta metaverse jetonları oldukça yüksek rallilerden ve oldukça fazla sosyal medyanın ilgisini çekti. 

Şimdi, meta veri deposu, kişi etkileşimi ve kitle katılımı yol haritasına sahip olduğundan, bunu başarmanın en iyi yollarından biri oyunlardır. Bu, blockchain dünyasının en iyilerini, NFT’leri ve oyunları bir araya getiriyor gibi görünüyor ve böylece MANA, SAND ve Axie gibi blockchain oyun devlerini zorluyor. 

Özellikle, meta veri deposuyla ilişkili belirteçlere son zamanlarda yapılan saldırı Metaverse Index’te (MVI) de görülebilir. Kategorideki birkaç büyük jetonun fiyatını izleyen bir indeks jetonu. 2 Kasım’da endeks sadece bir hafta içinde %72’ye yakın bir artış gösterdi. 

Ek olarak, daha fazla şirketin blockchain oyun vagonuna atlaması ile en iyi şirketler bile odaklarını değiştirmiş gibi görünüyordu. Aslında, blok zinciri oyun piyasası, çoğu önde gelen risk sermayesi firmaları tarafından desteklendiğinden çok para topladı. Aslında, bazıları 2021’de 1 milyar doları aşan değerlemelerle “tek boynuzlu at” statüsüne ulaştı.

En son Facebook yeniden markalaşma duyurusunu yayınlayın, MANA, SAND, Enjin Coin ve hatta Axie gibi büyük blockchain oyun jetonları etkileyici bir büyüme gördü . T önemli kazanımlar yapma varis pazar kapaklar daha büyük anlatı için bir boğa resmi boyalı. 

Ayrıca, Axie, yazı yazarken, en iyi metaverse belirteçlerinden en az kazancı gördü. Son 30 gün içinde Axie Infinity, Dapps’ten elde ettiği 190,9 milyon dolarlık gelirle liderliğini sürdürdü.  

Kaynak: Wu Blockchain

Sırada ne var?

Blockchain oyun endüstrisi büyümeye devam etse bile, hala yeni bir aşamada. Ayrıca, zamanın bu noktasında , teknolojinin oyun ve oyun benzeri deneyimlerde nihai olarak nasıl uygulanabileceğini tahmin etmek zor .

Axie Infinity gibi oyna-kazan oyunlarının temelini oluşturan simgesel yapıların analizi, son zamanlarda benimsenen bazı etkenlerin altını çiziyor. Bununla birlikte, blok zinciri tabanlı oyunların metaverse eğilimleri içermesi, onu sürükleyici dijital deneyimlere yönelik daha geniş eğilimler arasında çok daha yükseğe koyuyor. 

Ayrıca, Facebook, Nike ve Microsoft gibi daha büyük firmalar metaverse yutturmacasına koşarken, platformlar kendilerini tatlı bir noktada buldular. Sonuç olarak, Facebook’un duyurusunun yanı sıra oyun patlamasının zamanlaması, anlatıyı yalnızca metaverse belirteçleri için değil, daha büyük piyasa değeri ve hatta Bitcoin için zorlamaya yardımcı oldu. 

Tersine, blok zinciri tabanlı oyun endüstrisi, benimseme, uyarlama ve satın alınabilirlik açısından bir takım zorluklarla karşı karşıya. İlkel oyun içi deneyimlerden, zaman alıcı işe alım süreçlerine ve birlikte çalışabilirlik eksikliğine kadar. Bu noktada, büyümeye rağmen, metaverse’in tam vizyonunu gerçekleştirmek, birkaç cephede ve en önemlisi zaman inovasyonu gerektirecek gibi görünüyor. 

Bununla birlikte, üç milyardan fazla kullanıcısı olan oyun endüstrisi, halihazırda büyük, teknoloji konusunda bilgili ve son derece ilgili bir topluluğa sahiptir. Yakın gelecekte, blockchain teknolojisini bir avuç en iyi oyuna başarılı bir şekilde entegre etmenin, benimsenmede büyük bir artışı temsil etmesi büyük bir olasılık.

Ayrıca, bu yıl blockchain oyun endüstrisinde bir finansman patlaması oldu. Önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde toplanan yeni blok zinciri tabanlı oyunların dağıtımlarına işaret ediyor. Böylece, kripto için anlatıyı pompalamak.

Tüm Analiz ve Yorumları Görmek İçin Tıklayınız

Sorumluluk Reddi: Burada ifade edilen görüş yatırım tavsiyesi değildir – sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bitcoingazete.com’un görüşünü yansıtmamaktadır. Her yatırım ve ticaret risk içerir, bu nedenle karar vermeden önce daima kendi araştırmanızı yapmalısınız. Kaybetmeyi göze alamayacağınız parayla yatırım yapmanızı önermiyoruz.

Kaynak : ambcrypto

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık