Ripple CEO’su Rusya’nın Neden Mali Yaptırımları Atlamak için Kriptoyu Kullanamadığını Açıklıyor

Kripto-Şirketlerine-Akan-Girişim-Fonlarının-Rekor-Miktar

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Rusya’nın Ukrayna ile devam eden savaşta küresel yaptırımlardan kaçmak için kripto para kullanmanın neden zor olacağını açıkladı. 

Kripto para birimi, Rusya ve Ukrayna arasındaki jeopolitik gerilimlerde önemli bir rol oynamıştır. İkincisi, dünyanın dört bir yanından bitcoin bağışları alırken, Rusya’nın artan yaptırımları azaltmak için dijital varlıkları kullanabileceğine dair endişeler var.

Rusya Küresel Yaptırımlarla Karşı Karşıya

Bu endişeler, ülkenin bankalarının SWIFT uluslararası ödeme sistemine erişiminin engellenmesi de dahil olmak üzere, birkaç batılı ülke tarafından Rusya’ya uygulanan son katı ekonomik yaptırımların arkasından geliyor.

Rus kripto hesaplarını engelleme tekliflerini reddettikten sonra , dijital varlık alanı artan spekülasyonlara tanık oldu. Bunların çoğu, küresel düzenleyiciler, Rusların operasyona devam etmek için kriptonun takma adlı doğasını kullanmalarına izin verdiği iddiasıyla bu tür borsalara ağır yaptırımlar uygularsa, daha geniş kripto para birimi endüstrisinin nasıl zarar görebileceği ile ilgili.

Garlinghouse: Rusya Yaptırımlardan Kurtulmak İçin Kriptoyu Kullanamaz

Ripple’ın CEO’su ve kurucu ortağı Brad Garlinghouse, geçtiğimiz günlerde Rusya’nın küresel yaptırımlardan kaçmak için kriptoyu neden kullanamadığını açıklamak için Twitter sayfasına gitti.

Pazartesi günü şirketin genel müdürü Asheesh Birla tarafından yapılan daha önceki yorumları destekleyen Garlinghouse, kripto ticaret platformlarının, kara listeye alınan bir kişi uygulanan her güvenlik önlemini atlarsa lisanslarını kaybetme riskiyle karşı karşıya olan birkaç bankacılık ortağıyla birlikte çalıştığını kaydetti.

Kripto para birimini itibari paraya dönüştürmek için borsalar/vb. OFAC listesindeki birinin geçiş yapması durumunda lisanslarını kaybedebilecek bankacılık ortaklarına güveniyor. Tam olarak bundan kaçınmak için son derece katı KYC/AML politikaları uygulanmaktadır.

— Brad Garlinghouse (@bgarlinghouse) 2 Mart 2022

Garlinghouse’a göre, kripto para borsalarının katı müşterini tanı (KYC) ve kara para aklamayı önleme politikaları dahil olmak üzere birkaç katı önlem aldığı bu tür olayları önlemekti.

Ayrıca şunları ekledi: “Örneğin, RippleNet her zaman – ve bugün – yaptırıma tabi bankalar veya kısıtlı karşı taraf olan ülkelerle ÇALIŞMAMA taahhüdünde bulundu. Ripple ve müşterilerimiz OFAC yasalarını ve KYC/AML’yi destekliyor ve uyguluyor.”

Garlinghouse, kripto paranın para aklamak için suçlular tarafından tercih edildiği argümanının hem “modası geçmiş hem de yorgun” olduğuna dikkat çekti.

“Bazı uzmanlar ve medya, yasal yaptırımlara uyacağını açıkça ifade eden sorumlu oyuncuları dinlemek yerine, kriptoyu İpek Yolu olarak resmetmeye devam etmekte ısrar ediyor. Hem son derece modası geçmiş hem de bugün için geçerli olmayan yorgun bir argüman.” diye sonuçlandırdı.

Daha dün, eski ABD başkan adayı Hillary Clinton , kripto borsalarını Rus tabanlı kullanıcılara hizmet vermeyi reddetmeleri nedeniyle “hayal kırıklığına uğradığını” söyleyerek eleştirdi .

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık