Kripto Endeksi İzleyici – Kripto Piyasalarına Dalış

Ayı-Trendinin-Tersine-Dönebilmesi-İçin-Kripto-Piyasasının

Kripto piyasaları, 50 baz puanlık (baz puan) bir artışın beklendiği Çarşamba günkü Fed toplantısı öncesinde dalgalı bir seyir izledi. Teknoloji ile Bitcoin korelasyonu tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın ve yakın vadedeki görünümü muhtemelen NASDAQ’ınkini takip edecek.

Çeşitli endekslerimizin performansına gelince, hepsi yine kırmızı renktedir (bir ve iki çizelgeye bakınız). Meta veri deposu endeksimiz %22 ile en düşük seviyede. Akıllı sözleşmemiz, DeFi ve gizlilik endekslerimiz %15 ile %18 arasında düştü. Bitcoin en az yüzde beş düştü.

  • Akıllı sözleşme platform endeksi –  Ethereum (ETH) en az yüzde beş, Fantom (FTM) ise %28 ile en fazla düşüş yaşadı.
  • DeFi endeksi –  Yearn.finance (YFI) yüzde sekiz ile en az düşüşte ve Thorchain (RUNE) yüzde 25 ile en fazla düşüşte.
  • Metaverse indeksi –  Aavegotchi (GHST) en az yüzde iki, Phantasma (SOUL) ise %31 ile en fazla düşüşte.
  • Gizlilik endeksi –  Decred (DCR) en az %10 oranında ve Dusk Network (DUSK) %26 ile en fazla düşüşte.
  • Bitcoin endeksi – T yüzde beş düştü.

Beş endekste neler var?

İşte daha ayrıntılı olarak endeksler.

  • Bitcoin –  Kripto pazarlarının OG’si kendi kategorisini hak ediyor ve birçok yönden diğer herhangi bir kripto pazarı için gerçek ölçüt .
  • Akıllı sözleşme platformları – Bitcoin’den sonra en büyük yenilik, daha programlanabilir blok zincirlerine sahip olmaktı. Bunlar akıllı sözleşmelere veya merkezi olmayan uygulamalara ev sahipliği yapabilir ve meta veri deposu ve DeFi’nin ortaya çıkmasına izin verebilir. Ethereum (ETH), akıllı sözleşme platformunun en popüler versiyonudur. Ethereum’un yanı sıra bazı önemli rakipleri de dahil ediyoruz. Bu endeksin bileşenleri Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Avalanche (AVAX), Solana (SOL), Fantom (FTM),  VeChain (VET),  Terra (LUNA), EOS (EOS) ve Chainlink (LINK)’ dir. . Polkadot’u da dahil ediyoruz(DOT), blok zincirler arasında birlikte çalışabilirliğe ve parachainler aracılığıyla akıllı sözleşmelerin kullanımına izin verir.
  • Metaverse – Artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve sosyal ağların bir kombinasyonunu kullanarak internette sanal bir alan/dijital dünya yaratılmasıyla ilişkili madeni paralar. Bu endeksin bileşenleri Axie Infinity (AXS), The Sandbox (SAND), Decentraland (MANA), Enjin Coin (ENJ), Aavegotchi (GHST), Terra Virtua Kolect (TVK), Ultra (UOS), Phantasma (SOUL) , RedFOX Labs  (RFOX) ve Gala (GALA).

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Facebook , Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

  • Merkezi Olmayan Finans (DeFi) – Merkezi aracılar olmaksızın blok zinciri ağları üzerine kurulmuş finansal hizmetler. Bu geniş bir kategori olabilir, bu yüzden bunu borç verme/borç alma, verim çiftçiliği, otomatikleştirilmiş piyasa yapımı ve merkezi olmayan değişim belirteçlerine odaklanan platformlara daraltıyoruz. Bu endeksin bileşenleri Aave (AAVE), Compound (COMP), Uniswap  (UNI), Yearn.finance (YFI), Loopring (LRC), PancakeSwap (CAKE), Maker (MKR), 1inch (1INCH), Thorchain ( RUNE) ve Terra (LUNA).
  • Gizlilik madeni paraları – Kullanıcılarının anonimliğini ve faaliyetlerini korumak için blok zincirindeki işlemleri gizleyen madeni paralar. Bu endeksin bileşenleri Monero (XMR), Zcash (SEC), Dash  (DASH), Verge (XVG), Horizen (ZEN), Beam (BEAM), Secret (SCRT), Decred (DCR), Keep Network  (KEEP ) ) ve Alacakaranlık Ağı (DUSK).

Tüm Analiz ve Yorumları Görmek İçin Tıklayınız

Sorumluluk Reddi: Burada ifade edilen görüş yatırım tavsiyesi değildir. Sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bitcoingazete.com’un görüşünü yansıtmamaktadır. Her yatırım ve ticaret risk içerir, bu nedenle karar vermeden önce daima kendi araştırmanızı yapmalısınız. Kaybetmeyi göze alamayacağınız parayla yatırım yapmanızı önermiyoruz.

Kaynak : dailyhodl

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık