Bitcoin Fiyat Tahmini: BTC’nin Balina Birikimi Tarafından Yönlendirilen 68 Bin Dolardaki En Son ATH’si

balinaların bitcoin btc

Bitcoin fiyatının en son tüm zamanların en yüksek seviyeleri, son üç ayda aktif arzda büyük bir düşüşle tetiklenmiş gibi görünüyor. Boğalar 83 bin doların üzerindeki alanları hedeflediğinden BTC fiyat görünümü yükseliş gösteriyor.

Bitcoin’in (BTC) yeni rekor seviyelere son koşusu, son birkaç ayda büyük sahiplerin artan birikimiyle tetiklenmiş gibi görünüyor. Bitcoin fiyatı, son 24 saatte %3.03 artarak Salı günü Asya’nın erken işlem saatlerinde 68.581 $ ile yeni bir rekor kırdı.

Bu, BTC’nin Pazartesi günü 65.000 dolarlık önemli destek seviyesini geri almasının ardından büyük kripto için güçlü bir pozitif piyasa ivmesi gösterdi.

 Bitcoin Yatırımcıları Madeni Paralarını Harcamıyor

BTC yatırımcıları, daha yüksek fiyatlar umuduyla madeni paralarını giderek daha fazla ‘tutuyor’ gibi görünüyor. Bu, son üç ayda %85 gibi rekor bir yüksekliğe yükselen aktif olmayan Bitcoin arzları ile gösterilmiştir.

Bir zincir içi analiz sağlayıcısı olan Glassnode , 08 Kasım’da yayınlanan ” The Week Onchain Raporu” nda şu sonuca varmıştır : “Yatırımcılar paralarını harcamıyorlar .

Rapora göre, “uzun vadeli sahipleri” (LTH) – son 12 ayda Bitcoin madeni paralarını hareket ettirmemiş adresler, BTC biriktirenler arasındaydı. Bu adresler günde yalnızca yaklaşık 6.500 BTC hareket ediyor.

BTC’nin sahiplerinin elinde birikmesi, merkezi borsalarda tutulan BTC arzının payının düşmesiyle de kanıtlanmıştır. BTC, güvenli cüzdanlara yerleştirildiği için bu, yaklaşık %13’lük rekor bir düşük seviyeye ulaştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Facebook , Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Glassnode raporu ayrıca, artan balina birikiminin de Nisan ayında BTC’nin ATH’sinin arkasındaki yakıt olduğunu belirtiyor.

Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi , Facebook ve Tesla’yı aşan piyasa değeriyle 09 Kasım’da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin Fiyatı Temizler, 67 bin Dolarlık Son Direnç Olarak Büyük Bir Ralliye Hazırlanıyor

Bitcoin, yeni fiyat keşiflerine giden yolda duran 67.000 dolara yakın arz bölgesindeki (kırmızı bant) son büyük engeli aştı. Fiyat dağılımına ilişkin görüşler, günlük grafikteki BTC fiyat hareketi ile doğrulanır. Yazma sırasında, Bitcoin 83.460 dolar civarında yükselen kanalın üst sınırına %23’lük bir yükselişi hedefleyen boğalar ile yükseliş eğilimi ile 67.973 dolardan işlem görüyor ve ardından 100.000 dolara koşmak mümkün olacak.

Ancak bunu başarmak için, Bitcoin boğalarının fiyatı yükselen kanalın orta sınırını 72.457 dolardan zorlaması gerekiyor. Kanalın orta sınırını desteğe çevirmek BTC için çok önemlidir, bundan sonra bir sonraki mantıklı hareket, kanalın üst sınırının sunduğu direncin üstesinden gelmeye çalışmak olacaktır.

BTC/USD Günlük Grafik

Yükselen hareketli ortalamalar ve Göreceli Güç Endeksi (RSI) göstergesinin aşırı alım bölgesine doğru yukarı hareketi, bu yükseliş anlatımına güven katıyor. RSI’nin 68.91’deki konumu, boğaların şu anda Bitcoin fiyatını kontrol ettiğinin bir göstergesi. Ve RSI aşırı alım bölgesine girerken, BTC fiyatını hakim grafik modelinin 83 bin doların üzerindeki hedefine doğru iterek daha fazla alım emri verilecek.

Öte yandan, 67.000 dolarlık destek duvarının altına bir düşüş, BTC fiyatının yükselen kanalın alt sınırı tarafından kucaklanan 64.095 dolarlık destek duvarına düştüğünü görebilir. Bitcoin, yükseliş trendine devam etmeden önce burada biraz nefes alabilir.

Tüm Analiz ve Yorumları Görmek İçin Tıklayınız

Sorumluluk Reddi: Burada ifade edilen görüş yatırım tavsiyesi değildir – sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bitcoingazete.com’un görüşünü yansıtmamaktadır. Her yatırım ve ticaret risk içerir, bu nedenle karar vermeden önce daima kendi araştırmanızı yapmalısınız. Kaybetmeyi göze alamayacağınız parayla yatırım yapmanızı önermiyoruz.

Kaynak : coingape

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık