Bitcoin Aralık ayına kadar 100 bin dolar Olur mu?

btc

Bitcoin , daha yetenekli ve verimli zincirlerin ortaya çıkmasına rağmen, tarihsel olarak kripto alanında en çok speküle edilen varlıklardan biri olmuştur. Şaşırtıcı bir şekilde, bunun basit bir nedeni var: Bitcoin, başka bir madeni paradan daha fazlasıdır.

Değeri altınla karşılaştırılır. Ayrıca, yatırımcılar asla yükselişten vazgeçmediler ve kral parayı 100.000 dolara itmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.

Gerçekten mümkün mü?

Bu nedenle, Ekim ayının sonu birçok yönden önemli bir rol oynadı. Her şeyden önce, BTC’nin bu ayki kapanışı, dördüncü çeyreğin geri kalanının (Q4) tonunu belirledi. İkincisi, yatırımcıların katılımı ve yükselişi önümüzdeki iki ay için en büyük iki itici faktör olacak.

Ancak yatırımcıların kartlarını doğru oynadıklarından emin olmak için geçmişle ilgili hareketlerini analiz etmemiz gerekiyor. Bunu yapmak için, tüm yatırımcıların en önemli davranışlarına bakacağız – Uzun Vadeli Sahipler.

LTH-Net Gerçekleşmemiş Kâr-Zarar göstergesine göre, Bitcoin, Euphoria-Açgözlülük bölgesine girmeye yaklaşıyor. 

BTC o bölgeye her ulaştığında, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Tarihsel olarak, 0,5 ile 0,75 arasındaki inanç inkar bölgesi bile pazar için bir pivot noktası olmuştur. LTH’ler bu bölgede kaldığında ve satış yapmaktan kaçındığında bir ralli görüyoruz. Yani, bu sefer de HODL’a devam ederlerse, işler en iyi şekilde değişebilir.

Bitcoin LTH-NUPL | Kaynak: Glassnode

Bazı fiyat oynaklıkları da olası görünüyor. Yönü kesin olmamakla birlikte BTC yatırımcılarının hareketine bakılabilir. Özellikle bir aydan eski madeni paralar dağıtılmaya başladığından beri.

Piyasa güçlü olduğunda bu tür davranışları gözlemlemek yaygındır. Bu kohort şu anda tüm günlük hacmin %6’sını bu şekilde işaretledi. 

Bitcoin SVAB | Kaynak: Glassnode

Ancak bu yükseliş için en önemli destek RVT oranından geliyor. Yazma sırasında, artan aktiviteyi gösteren alt yükseliş bölgesindeydi. Ağ genelindeki işlem hacmi de oldukça yüksekti ve yakın zamanda Gerçekleşen Tavan ile elde edilen tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı .

Bitcoin RVT oranı | Kaynak: Glassnode

Böylece, her şey yolunda giderse, önümüzdeki ayın sonunda Bitcoin’in 100 bin dolara ulaşma şansını tahmin edebiliriz. Aslında, Stoktan Akış modeli, halihazırdaki fiyat ile tahmini fiyat arasındaki boşluğu kapatıyor gibi görünüyor. 

Bitcoin S2F oranı | Kaynak: Glassnode

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık