Binance USD (BUSD) Stabilcoin Nedir?

usd

Burada, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanından düzenleyici onay alan ilk itibari para destekli sabit para olan Binance USD’ye (BUSD) daha yakından bakacağız.

ilk çıkışı sabit paralarfinansal piyasaya girmesi, kripto endüstrisinde önemli bir atılımdır. Geleneksel finansal varlıklar ile değişken, kârlı kripto alanı arasında bir köprü kuran stabil paralar, dünyanın dijital finansa bakışını hızla değiştiriyor. Gerçek dünya para biriminde değer tutabilen dijital varlıklar olarak hizmet veren sabit paralar, yatırımcıların varlıklarını kripto piyasasının oynaklığından korur.

Stablecoin’ler, çeşitli mekanizmalar aracılığıyla değerlerini koruyarak fiyat istikrarını sağlar. Fiat teminatlı, emtia destekli (varlık destekli, kripto teminatlı veya algoritmik arz – tüm bu tür stabilcoinler yaygın olarak kabul gördü ve benimsendi.

Burada Binance USD’ye daha yakından bakacağız (BUSD) – Paxos tarafından ortaklaşa çıkarılan itibari para destekli sabit para Binance.

Binance USD’ye Genel Bakış

Binance USD, veya BUSD, 1:1 oranında ABD dolarına bağlı devrim niteliğinde teminatlı bir stabilcoindir. Diğer stablecoin’lere benzer şekilde, BUSD üzerinde işlem kolaylığı sağlamak için oluşturuldu.merkezi olmayan finans(DeFi) ekosistemleri. Madeni para, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanından (NYDFS) düzenleyici onay alan ilk ve üç sabit paradan biriydi. ABD’de çeşitli platformlarda satın almak ve ticaret yapmak kolaydır

BUSD, BEP-2’yi destekleyen bir ERC-20 jetonudur. Küresel olarak birkaç Paxos rezervinde depolanır. ERC-20 birkaç blok zinciri ile birlikte çalışabilir olduğundan, jeton daha fazla platforma ulaşmak için bir ERC-20 jetonu olarak tasarlandı. Ve karlı ortaklıklarla daha fazla erişim elde edilir.

BUSD Lansmanı

BUSD, Binance ve Paxos’un buluşudur. 5 Eylül 2019’da ilan ettikleri ortaklıklarının bir sonucu olarak ortaya çıktı. Token, piyasaya sürülmeden önce NYDFS’den düzenleyici onay aldı. Ripple ile ticarette Binance platformunda piyasaya sürülmeden önce 12 Eylül 2019’da Paxos USD ile satın alınabilir hale geldi (XRP), Bitcoin (BTC) ve Binance Coin (BNB) 20 Eylül 2019 tarihinde.

BUSD topluluktan olumlu tepkiler aldı ve kısa sürede ticaretini 48 farklı USD çiftine genişletti. Piyasaya sürülmesinden bu yana, belirteç, ABD doları ile amaçlanan 1: 1 oranını koruyarak oldukça iyi bir performans sergiledi. NYDFS düzenleme çerçevesine uygun olarak denetimleri gerçekleştiren ve NYDFS web sitesinde görüntüleyen bir muhasebe firması olan Withum, her ay BUSD için denetim yapmaktadır.

BUSD’nin Arkasındaki Teknoloji

Binance, Paxos’un elinde bulundurduğu ve ABD bankalarının oluşturup yönettiği ABD dolarına erişimle, ABD doları tarafından gerçekten teminat altına alınan ilk stabilcoini inşa etmek istedi. BUSD ile bunu mümkün kıldılar.

Binance USD’nin ilk özelliği, her BUSD tokenini ABD doları ile 1:1 oranında tutan bir deflasyon mekanizmasıdır. Örneğin, her 100 BUSD satın alındığında, satın alma için 100 BUSD oluşturulur ve Paxos rezerv hesaplarına 100 ABD Doları ödeme eklenir. Birisi piyasada 100 BUSD sattığında (kullandığında) 100$ ödeme Paxos rezerv hesaplarından alınır. Alınan 100 BUSD daha sonra sistemden yakılır.

BUSD tokeni ayrıca birkaç ERC-20 akıllı sözleşmesiyle de çalışır. Bu akıllı sözleşmeler, BUSD için güvenilir olmayan güvenlik sağlar. Ayrıca BUSD, Ethereum’u destekleyen herhangi bir cüzdan veya borsa arasında birlikte çalışabilirliği kolaylaştırmak için bu özelliği kullanır.

Kullanıcılar, BUSD’nin aşağıdakilerle tamamen uyumlu olduğunun farkında olmalıdır. NYDFS düzenleyici çerçeve. “SetLawEnforcementRole” adlı devrim niteliğindeki yeni bir işlevi kullanmak, Paxos’un NYDFS düzenleyici çerçevesine aykırı hesaplar üzerinden hareket eden fonları kısıtlamasına ve kontrol etmesine olanak tanır. Bu, kriptonun ademi merkeziyetçilik ilkelerine aykırı gibi görünse de, bu özellik, kullanıcı hesaplarını saldırılardan korurken yalnızca suçlu veya hileli hesapları etkileyecektir.

BUSD Kullanım Durumları

Bir stabilcoin olarak Binance USD, dijital işlemlerde ve DeFi sistemlerinde hayati rol oynayan çok sayıda kullanım örneğine sahiptir.

İlk olarak, her birinin dolar değeri olan ve dünyanın her yerinde mevcut olan 48’den fazla döviz çifti ile BUSD ticareti yapabilirsiniz. Kullanıcılar, dolar ile 1: 1 oranında değiş tokuş edebildikleri için içinde fiat para birimlerine bir alternatif bulacaklar. Neredeyse sıfır ücretle, madeni para dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir para birimi için mükemmel bir alternatif oluşturuyor.

İkincisi, BUSD’nin çok yönlülüğü gerçek dünya varlıklarıyla sınırlı değildir. Diğer popüler sabit paralarla anında 1:1 bazında ücret ödemeden değiştirebilirsiniz. Ve bir ERC-20 belirteci olarak BUSD, çeşitli platformlarla birlikte çalışabilirliğe sahiptir ve çeşitli DApp’ler ve akıllı sözleşmelerle kolayca entegre edilebilir.

Ayrıca BUSD ile kullanıcılar hem pasif hem de aktif olarak para kazanabilirler. Kullanıcılar, BUSD’yi cüzdanlarında saklayabilir ve birikmiş dijital varlıkların oynaklığına karşı bahislerini riske atarak tutabilir veya Binance piyasasında ticaret yapabilirler.

Binance, BUSD madeni parasına yeni özellikler eklemeye devam ediyor. BUSD’nin kredilere karşı teminat olarak kullanılmasına izin veren Binance Margin Trading gibi özelliklerle çok yönlülüğü artırıyor. Birkaç kredi ürününün eklenmesi, kullanıcıların BUSD yatırmalarını ve yıllık %15’e varan faiz kazanmalarını sağlıyor.

BUSD’nin Diğer Stablecoin’lere Göre Avantajları

BUSD, piyasadaki birkaç düzenlenmiş kripto tokeninden biri olmaya devam ediyor. Ve kripto alanında güvenilir bir isim olan Paxos ile olan ortaklığı, kripto alanı için gerçekten güvenli ve düzenlenmiş bir token oluşturmaya adanmışlık anlamına geliyor.

Düzenleme, kripto dünyasında uzun zamandır beklenen, ancak ateşli bir şekilde tartışılan bir gelişmedir. Çoğu ülkedeki katı düzenleyici çerçevelerle, kripto platformları ve hizmetleri genellikle düzenleme almakta zorlanıyor. Bu arada BUSD, dünyanın en kötü şöhretli katı düzenleyici kurumlarından biri olan NYDFS’den onay alarak kendini kanıtlıyor.

Sonuç

Binance ve Paxos, Binance USD’nin (BUSD) yaratılmasıyla kendilerini ve belki de stablecoin piyasasındaki diğer herkesi gerçekten geride bıraktı. Düzenli denetimleri ve NYDFS düzenleyici çerçevesi tarafından sağlanan şeffaflık ve güvenlik, onu çoğu kripto meraklısı ve piyasayı yeni tanıyan yeni başlayanlar için bariz bir seçim haline getiriyor.

Ancak Binance’in BUSD’sinin sunduğu tek ilgi çekici şey şeffaflık ve güvenlik değil. Token, fiyat istikrarını korumuştur, düzenli ve açık bir şekilde denetlenmektedir ve yüksek düzeyde ölçeklenebilirdir. Ethereum ve Bitcoin blok zincirleri arasında transfer edilebilir ve en büyük kripto isimlerinden ikisi olan Binance ve Paxos tarafından desteklenerek sürekli piyasa hakimiyeti sağlar.

BUSD’nin yaşadığı üstel büyümenin sadece devam etmesi bekleniyor. Halihazırda sağladığı çeşitli özelliklerle BUSD, kullanıcılara çoğu sabit paraya güvenli bir alternatif sunarak pazar lideri ve model bir sabit para olduğunu kanıtlamıştır. Planlanan daha birçok gelişmeyle, Binance’in BUSD’sinin kazanan olduğu açık.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık