Analist: ‘Deflasyonist güçler’ 2022’de BTC ve ETH için iyimser bir görünüm sunuyor

JPMorgan-a-Göre-Ethereum-Artık-Bitcoin-e-Üstün-Bir-Yatırım - İşte-Nedeni


Hipotezi düşünün: deflasyon gelecek yıl enflasyonu değiştirebilir. Durum buysa, kripto para birimi diğer varlık sınıflarına üstün gelebilir. Bu, Bloomberg Intelligence analisti Mike McGlone’un 2022’de  Bitcoin ve Ethereum’un  görünümü konusunda iyimser olduğu varsayımıdır . “Deflasyonist güçlerin” kripto varlıklarını yeni zirvelere taşıyacağını söylüyor.

Kriptolar, Fed ve 2022 Oyununun Sonu

McGlone , Bloomberg’in Global Cryptocurrency Outlook’un Aralık sayısında hem Bitcoin hem de Ethereum için yükseliş vakaları yayınladı . ABD’nin 2022’de kripto para birimlerini uygun düzenleme ve ilgili yükseliş fiyatlarıyla benimsemesini bekliyor. Kripto dolarlar ve karşılıksız tokenler ( NFT’ler ) gibi devrim niteliğindeki teknolojilerin yaygınlaşması göz önüne alındığında, olasılıklar sonsuzdur.

Mevcut küresel finans sistemi en hafif tabirle zor zamanlardan geçiyor. Esas olarak COVID-19 salgını nedeniyle. Ani kesintilere yol açtı, üretkenliği felce uğrattı. Bununla birlikte, gelecekteki parasal sorunlar için sağlam bir temel oluşturdu.

Çok sayıda merkez bankası, kısa vadeli acıların bir kısmını hafifletmek için büyük miktarlarda fiat para birimi basmaya başladı. Sonuç? enflasyon oranları on yıllardır görülmemiş seviyelere yükseldi. ABD’de %6’nın üzerindedir. Yaklaşık 40 yılın en yüksek seviyesi.

ABD doları gibi ulusal para birimleri yavaş yavaş satın alma gücünü kaybediyor.

“Federal Rezerv gelen Yenilendi itici güç yumruk kase götürmek ve azalan tahvil verimleri üst cryptocurrencies Bitcoin ve Ethereum yana 2022 yılında bir makroekonomik ortama işaret edebilir,” Rapor ekledi .

Eh, azalan verim Hazine uzun tahvilin 2022 yılında deflasyonist güçleri canlandırma risklere işaret etmiştir.

(Bağlam: Gösterge 10 yıllık getirileri, erken dönemde %1,52’ye kadar yükseldikten sonra iki baz puan düşerek %1,48’e geriledi. Harekete çoğunlukla enflasyon beklentilerindeki düşüş yol açtı ve 10 yıllık başabaş oranı dört baz puan düşerek 2,45’e düştü. %. Hazine Enflasyon Korumalı Menkul Kıymetlerdeki reel getiriler veya oranlar eksi %1’in üzerine çıktı.)

Kripto varlıklar, 2021’in sonuna yakın hisse senetlerine göre farklı bir güç gösteriyor, 2022’de devam eden dijital varlık performansının habercisi olabilir. Raporda,

“2022’de Federal Rezerv’in sıkılaşmasına yönelik beklentileri tersine çevirecek birincil güç, borsada Bitcoin için biraz kazan-kazan olabilecek bir düşüş.”

2022’de daha yüksek oranlar için bir yıllık Fed fonlarının gelecekteki fiyatlandırmasını gösteren aşağıdaki grafiği göz önünde bulundurun.

Kaynak: Bloomberg Intelligence

Yukarıda gösterildiği gibi, Federal Rezerv’in sıkılaştırma döngülerini sürdürmeye yönelik başarısız girişimleri – ABD’nin “Japonya ve Avrupa’yı negatif getirilere doğru takip ettiğini” ima ediyor.

Bununla birlikte, BTC bir fiyat keşif modunda kalıyor ve bir risk varlığıdır ve özkaynak gelgitiyle birlikte yükseliyor.

“Borsa düşerse Bitcoin ilk rüzgarlarla karşı karşıya kalacak, ancak düşen hisse senedi fiyatlarının tahvil getirilerini baskıladığı ve daha fazla merkez bankası likiditesini teşvik ettiği ölçüde, kripto birincil yararlanıcı olabilir.”

Geçiş dönemi

Yukarıda bahsedildiği gibi, ABD Hazine uzun tahvili, daha yüksek getiriler için yaygın görüş birliğine rağmen, %2’nin altında konsolide oldu.

“Bu, 2022’de Bitcoin’i tercih eden daha deflasyonist bir ortama geçişin birincil göstergesi olabilir.”

Aşağıdaki grafiğe bakın, ABD getirileri negatif bölgeye geriledi. Yaklaşan dijital rezerv varlığı, fayda sağlayacak en önemli varlık olabilir.

Kaynak: Bloomberg Intelligence

Grafiğin baktığımızda, Kıdemli Emtia Stratejisti iddia :

“Fonlar eski analog altından uzaklaşıyor ve Bitcoin ve Ethereum’a doğru ilerliyor. 2022 sorusu, bu akışların tersine çevrilmesi veya hızlandırılması üzerine odaklanıyor. Tahvil getirilerinin düşmesiyle, önyargımız ikincisine doğru.”

Portföy tahsis riskleri 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Facebook , Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

McGlone’a göre, para yöneticileri artık kriptosuz portföylere sahip olmaya devam ederek “daha büyük risklerle” karşı karşıya kalıyor ve bu da Bloomberg Galaxy Crypto Index’in (BGCI) 2019’dan bu yana %1200 arttığını ve S&P 500 için %90 olduğunu gösteriyor:

“Geçmiş performans, gelecekteki sonuçların bir göstergesi değildir, ancak yeni bir varlık sınıfı yerleşiklerden daha iyi performans gösterdiğinde, karşı çıkanların katılmaktan başka çok az seçeneği vardır. kriptolara portföy tahsisi yok. ”

İşte nedeni: Grafik, kripto doları piyasa değerinin muazzam yükselişini gözler önüne seriyor. 130 milyar doların üzerinde.

Kaynak: Bloomberg Intelligence

Genel olarak, “deflasyonist güçler” gelecek yıl hakim olacak ve enflasyonun dünya çapında yayılması duracak. Bu, Bitcoin’in, hatta Petrol ve Altının bile önemli bir noktaya ulaşmasına yardımcı olabilir.

100.000 $ #Bitcoin , 50 $ #Petrol , 2.000 $ #Altın ? 5 Grafikte 2022 Görünümü – En yüksek emtialar ve Hazine uzun tahvilindeki azalan verim, 2022’de Bitcoin ve altın üzerinde olumlu sonuçlarla deflasyonist güçlerin yeniden canlanması risklerine işaret ediyor. pic.twitter.com/j3VNAOCwuz

— Mike McGlone (@mikemcglone11) 9 Aralık 2021

Genel olarak, bunun gibi raporlar, dijital varlık piyasasına ilişkin artan endişelerin ortasında bir miktar iyimserlik enjekte ediyor.

Tüm Analiz ve Yorumları Görmek İçin Tıklayınız

Sorumluluk Reddi: Burada ifade edilen görüş yatırım tavsiyesi değildir. Sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bitcoingazete.com’un görüşünü yansıtmamaktadır. Her yatırım ve ticaret risk içerir, bu nedenle karar vermeden önce daima kendi araştırmanızı yapmalısınız. Kaybetmeyi göze alamayacağınız parayla yatırım yapmanızı önermiyoruz.

Kaynak : ambcrypto

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık