Altcoin için Eksiksiz Kılavuz

altcoin

Altcoinler nedir?

Alternatif paranın kısaltması olan Altcoin, Bitcoin dışındaki kripto para birimlerini ve dijital varlıkları tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Altcoinler Bitcoin’e benzer. Güvenli eşler arası işlemlere izin veren blok zinciri adı verilen bir teknolojiyi kullanan kripto para birimleridir. 

BTC, Birinci nesil kripto para birimi olarak belirlenir. Diğer dijital varlıklar kripto kullanıcılarına Bitcoin’in çözemediği alternatif çözümler sunarken! Bu nedenle onlara Altcoinler denir. Altcoin’ler, daha geniş bir kullanıcı tabanına hitap etmek için kuralları ve işlevleri biraz değiştirerek Bitcoin’in başarısı üzerine inşa edildi.

CoinMarketCap’e göre, piyasada yaklaşık 5.400 kripto para birimi var ve bunların hiçbiri dijital varlık endüstrisinin başlangıcından bu yana Bitcoin’in liderliğini ele geçirmeyi başaramadı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Facebook , Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Altcoinlerin Kısa Tarihi

Bitcoin’in tarihi, 2009 yılında gizemli Satoshi Nakamoto’nun dünyanın ilk kripto para birimini yaratmasıyla başladı. 2011 yılı, Namecoin’in (NMC) Bitcoin’den sonra yaratılan ilk kripto para birimi olarak ortaya çıkmasıyla altcoinlerin doğuşunu işaret etti.

Namecoin, Bitcoin’den sonraki ilk dijital varlık iken, ikinci en büyük kripto para birimi olarak konumu diğer altcoinler tarafından geride bırakıldı. Bunlardan biri, Bitcoin’e çok benzeyen bir kripto para birimi olan Litecoin’dir (LTC).

Ağustos 2013’te Ripple (XRP), kripto para birimleri arasına katıldı ve ardından Temmuz 2015’te Ethereum izledi. O zamandan beri, kripto endüstrisine yeni kullanım durumları ve yenilikçi çözümler sunan binlerce yeni altcoin piyasada ortaya çıktı.

Altcoinleri Nereden Satın Alabilirsiniz?

Altcoin satın almanın en kolay yolu, kripto para birimi değişim hizmetlerini kullanmaktır. Banka havalesi veya kredi kartı ile BTC ve diğer büyük paraları satın alabilirsiniz.

Öte yandan, daha küçük piyasa değerine sahip altcoinler satın almak istiyorsanız, önce para biriminizi büyük kriptolara (tercihen ETH veya BTC) çevirmelisiniz. Ardından kriptonuzu, satın almak istediğiniz parayı destekleyen bir altcoin borsasına aktarmanız gerekir.

Altcoin Nasıl Alınır?

Adım 1 : Altcoin satın almanın ilk adımı, dijital varlıklar için para birimi alışverişi yapabileceğiniz saygın bir kripto borsasında bir hesap açmaktır.

Adım 2 : Bir sonraki adım, Para Birimi kullanarak kripto satın almaktır. Borsa belgelerinizi doğrular doğrulamaz platformda işlem yapmaya başlayabilirsiniz.

Adım 3 : Kriptonuzu hazırladıktan sonraki adım, bir hesap açmak ve bir altcoin borsasında doğrulamaktır. İşlem, itibari paradan kriptoya değiş tokuşlarla aynı veya çok benzer olmalıdır.

Adım 4 : Madeni paralarınız cüzdanınıza aktarıldığında, onları seçtiğiniz altcoin ile değiştirmenin zamanı gelmiştir. Borsanın ticaret platformuna gidin ve tercih ettiğiniz altcoin-majör kripto çiftini seçin (örn. ASK/ETH).

Adım 5 : Almak istediğiniz coin sayısını belirledikten sonra işlemi gerçekleştirin.

Altcoin nasıl satılır?

Adım 1 : Para dostu bir borsa seçme

Adım 2 : İstediğiniz Para Birimi ile bir eşleştirme belirleyin

Adım 3 : Dönüştürmek İçin Bir Madeni Para Seçme

Adım 4 : En uygun maliyetli eşleştirmenizi belirledikten sonra, altcoinlerinizi eşleştirmenizdeki kripto para birimi ile değiştirebilirsiniz.

Adım 5 : Para Borsasına Aktarma

6. Adım : Para borsasında, jetonunuzu ve istediğiniz para birimini içeren eşleştirmeye gidin. Madeni Paralarınızı Satın ve Nakit Çıkışı Yapın

Altcoinler Kullanım senaryoları

Bitcoin’in sınırlamaları nedeniyle, kripto alanını daha fazla kullanım durumu ile güçlendirme iddialı hedefi ile altcoinler piyasada ortaya çıktı. Bugüne kadar birçok başarılı altcoin projesi kripto kullanıcılarına değer kattı.

Örneğin, Ethereum, kripto para birimlerine yeni işlevler sağlamak için blok zinciri platformunu akıllı sözleşmeler ve DApp’lerle güçlendirdi. Sonuç olarak, Ethereum her gün yaklaşık 900.000 işlem içeren en yoğun blok zinciri ağlarından biridir.

Ethereum’un özellikleri nedeniyle, geleneksel finans çözümlerine merkezi olmayan alternatifler yaratmak için kripto alanında hızla büyüyen bir hareket olan merkezi olmayan finans (DeFi) bir gerçeklik haline geldi.

Altcoin sezonu nedir?

Alt sezon, ‘altcoin sezonu’ teriminin kısaltılmış halidir. Altcoin fiyatlarının nispeten hızlı yükseldiği kripto para birimleri için bir tür piyasa döngüsüdür. Bitcoin’in dolar değerinin etkisi olsun veya olmasın, bu fiyat hareketi gerçekleşebilir.

Altcoinlerin fiyat başarısı, genellikle bu pazar döneminde Bitcoin’inkini aşıyor. Altcoinlerin fiyatı genellikle sabit veya çok yavaş hareket ediyor gibi görünüyor. Bununla birlikte, tüm altcoinlerin değeri, arada bir kısa bir süre içinde hızla artabilir.

Bu talep döngüsünün uzunluğu, birkaç günden birkaç aya kadar değişir. Bu belirsizliğin bir sonucu olarak birçok yatırımcı bu dönemde kazançlarını artırmaya çalışmaktadır. Alt sezon boyunca fiyat artışının hızı ve kapsamı genellikle önemli ölçüde değişir.

Altcoinlerin Artıları ve Eksileri

Artıları

  • Daha yüksek yatırım getirisi için daha yüksek potansiyel
  • Düşük işlem ücretleri var
  • Meşru altcoin projeleri kripto para birimlerine yeni değer ve işlevler katıyor
  • Birçok altcoin, Bitcoin’den daha verimli fikir birliği algoritmaları kullanır
  • Bazı altcoinler, yüksek düzeyde ölçeklenebilir blok zincirlere sahiptir.

Eksileri

  •  Artan oynaklık riskleri
  • Dolandırıcılık ve dolandırıcılık için yüksek potansiyel
  • Küçük piyasa değerlerine ve sınırlı likiditeye sahip altcoinler, artan piyasa manipülasyonu riskleriyle karşı karşıyadır.

Sonuç

Altcoinler, altcoin türleri vb. hakkında size fikir vermek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Yatırım yapmak için bir altcoin seçmek kolay değil. İstikrar ve Altcoinlerin geleceğinin çeşitli yönlerine bakmalısınız.

Altcoinler piyasadaki risklere duyarlı oldukları için piyasa değeri daha düşükken risk oluşturabilirler. Ayrıca, güçlü bir kripto para birimine yatırım yapmış olmanız koşuluyla, erken yatırımların daha yüksek kar marjlarıyla sonuçlandığı da doğrudur.

En fazla proje 2018’de öldü. Bu anlaşılabilir bir durumdur, çünkü en fazla sayıda altcoin 2017’de ICO patlamasıyla ortaya çıktı ve ne yazık ki ortaya çıktıkları kadar çabuk ölmeye başladılar.

Büyük sıkıntılardan kaçınmak için, zor kazanılan paranızı yatırmadan önce durum tespiti yapılması önerilir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık