TikTok ‘ta Kripto Para Birimlerini Teşvik Etmeleri Yasaklandı

tiktok

The Daily Mail’in bildirdiğine göre , Dogecoin gibi meme kripto para birimlerinin yükselişinden kısmen sorumlu olan son derece popüler video paylaşım uygulaması TikTok , kullanıcılarının kripto para birimlerini tanıtmasını yasakladı .

Kripto para dışında, krediler, kredi kartları ve forex ticareti gibi bir dizi başka finansal hizmet ve ürün de uygulamanın yakın zamanda güncellenen markalı içerik politikası kapsamında yasaklandı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Facebook , Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Popüler sosyal medya hesapları genellikle belirli ürünleri onaylamak için bir komisyon alır.

Revolut gibi bazı büyük fintech girişimleri, uygulamanın genç izleyicilerine hitap etmek için “fintok” etkileyicileriyle ortaklık kuracak. 

Bazı vicdansız kullanıcıların gençlerin saflığından ve yatırım becerileri eksikliğinden yararlandığına dair endişeler vardı.

Kripto para birimlerini tanıtan reklamlar, sıcak sosyal medya şirketi tarafından zaten yasaklandı.

Şirket ayrıca kurallarını ihlal eden videoları otomatik olarak silecek bir sistem uygulayarak kullanıcı güvenliğine yönelik yaklaşımını da geliştirdi :

Önümüzdeki birkaç hafta içinde, Güvenlik ekibimiz tarafından onaylanan kaldırma işlemlerine ek olarak, yükleme sırasında belirlenen bazı ihlal içerikli içerik türlerini otomatik olarak kaldırmak için teknolojiyi kullanmaya başlayacağız.

Kripto para piyasasının son patlama ve çöküş döngüsünün ardından, düzenleyiciler kripto para birimi pazarlaması ve reklamcılığı konusunda giderek daha fazla endişe duyuyorlar.Bir İngiliz gözlemcisi bu ay sorumsuz ve yanıltıcı kripto reklamları aşağı çekmeye başlamak söyledi.

Kaynak :U.Today

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık