Tanzanya Devlet Başkanı Merkez Bankalarını Kripto Kabulüne Yönelik Çalışmaya Çağırdı

hassan

Bitcoin ve kripto benimseme geçen hafta her yerdeydi ve trend bu hafta da devam edebilir gibi görünüyor.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin Bitcoin’in yasal bir ihale olarak kabul edildiğini duyurmasının ardından, bu durum , ülkelerinde böyle bir uygulamaya ilgi gösteren diğer Orta ve Güney Amerika ülkelerinde bir domino etkisi yarattı . Bunun ışığında Tanzanya Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan , ülkesinin geride kalmasını istemediğini ifade etti.

Afrika, birkaç yıldır kripto için bir yuva olmuştur. Paxful geçen yıl, Batı Afrika ülkesi Nijerya‘nın ABD’nin ardından en büyük 2. pazarı olduğunu ve listede 8. sırada yer alan Kenya’nın olduğunu bildiren raporlar yayınladı.

Afrika vatandaşlarının kripto para birimlerini benimseme konusundaki bu kadar istekli olmasına rağmen, liderler bu yeni gelişmeleri hoş karşılamadılar. P2P işlemleri, kıtada hala kripto para alım ve satımının ana modudur.

Başkan Hassan, bu hafta Tanzanya Bankası işlevinde konuşurken, ülkenin merkez bankasının kripto kabulüne hazır olmasını istedi. Tüm dünyada kripto para birimlerinin artan kullanımının kabul edilmesi. Konuşmada Başkan, Doğu Afrika’nın kripto para birimlerinin kabulünde yavaş olduğu gerçeğine değiniyor.

Geçen ay Bitcoin için fiyat hareketleri | Kaynak: TradingView.com'da BTCUSD

Başkan, bu teknolojinin geliştirilmesinin önemli olduğunu da sözlerine ekledi. Kripto kabulünün açıklanması, ülkenin gelecekteki değişikliklere hazır olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.

Tanzanya Neden Kripto Kabulüne Yönelik Çalışmalı?

Başkan Hassan, blok zincirinin benimsenmesinin gelişimi hakkında şunları söyledi; “İnternet üzerinden yeni yolculukların ortaya çıkmasına tanık olduk. Merkez bankasına çağrım, bu gelişme üzerinde çalışmaya başlamasıdır.”

Hassan, ülke genelinde kripto para birimlerinin önemli bir kabulü veya benimsenmesi olmadığını ifade etti. Ayrıca ülkeyi Bitcoin’i sadece P2P işlemlerinden daha fazlası için kullanmaya çağırdı.

Hiç şüphe yok ki kripto benimseme hızla ilerliyor. Tesla gibi şirketler Bitcoin alımlarını kabul etmeye başladı. DraftKings gibi diğerleri , bir ödeme yöntemi olarak kripto para birimleri eklemek istediklerini ancak şu anda faaliyet gösterdikleri eyaletlerdeki düzenlemeler tarafından geri tutulduklarını söylediler.

Afrikalı liderler hiçbir zaman savunuculuk dijital para biriminin benimsenmesinde ön saflarda görünmüyorlar. Nijerya gibi ülkeler dijital para birimlerini tamamen yasakladı, ancak vatandaşlar asla dünyanın geri kalanının çok gerisinde kalmadı. Ya ayak uydurmak finans kurumlarına kalıyor ya da geride kalıyor.

Nijerya tek başına 2021 yılının ilk çeyreğinde Bitcoin’de 99,1 milyon dolar işlem gördü . Afrika’daki en büyük P2P Bitcoin pazarı. . . Kenya, 38,4 milyon dolar ile kıtada ikinci sırada yer alıyor. Gana ve Güney Afrika, sırasıyla 27,4 milyon dolar ve 25,8 milyon dolar ile üçüncü ve dördüncü sıraları talep ediyor.

Ekonomik kalkınmaya yönelik bir ilerleme olarak kripto kullanma fırsatını yakalayan ülkeler her zaman kripto dünyasının odak noktası olmuştur. Hiç şüphe yok ki bu devam edecek.

Kaynak: bitcoinist.com

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık