Milyarder Cooperman: Bitcoin’i Anlamıyorsanız Yaşlanmışsınızdır

Milyarder-Cooperman-Bitcoin-i-Anlamıyorsanız-Yaşlanmışsınızdır

Omega Advisors CEO’su, ekonomik belirsizlik zamanlarında insanları daha iyi bir değer deposu olduğu için bitcoin yerine altın kullanmaya çağırdı.

ABD’li milyarder Leon (Lee) Cooperman, Bitcoin’in hala pek bir anlam ifade etmediğini savunurken, kısa süre önce kripto para birimini anlamayanların çok yaşlı olabileceğini belirtti.

Ek olarak, yatırımcıları ve ABD hükümetini varlıkla uğraşırken dikkatli olmaları konusunda da uyardı.

Bitcoin için Çok mu Yaşlı?

Geçtiğimiz birkaç yıldaki etkileyici USD fiyat artışı ve bu yılın başlarında 1 trilyon dolarlık bir varlık haline gelmesi, şüphesiz kripto para birimi kapsamı dışındaki birçok önde gelen yatırımcının dikkatini çekti.

Tipik olarak, iki gruba ayrılırlar – BTC’nin değerini gören ve ona para tahsis edenler – Paul Tudor Jones III gibi – ve bunu yapmayı reddeden ve eleştirenler – Warren Buffett gibi .

ABD’li milyarder yatırımcı ve Omega Advisors’ın başkanı ve CEO’su Lee Cooperman, ikinci kampın üyesi gibi görünüyor. Birkaç yıl önce, bitcoin o sırada 20.000 dolarlık zirvesine yükselirken, bunun kendisine mantıklı gelmediğini savundu.

CNBC ile konuşurken , Bitcoin’in “pek bir anlam ifade etmediğini” söyledi. Ancak yaşının bunu anlamasını engelleyen bir faktör olabileceğini de kaydetti.

“Bitcoin’i anlamıyorsanız, yaşlısınız demektir. 78 yaşındayım. Yaşlıyım. anlamıyorum.”

Lee Cooperman. Kaynak: Yahoo

Bitcoin’e Dikkat Edin

Cooperman, kripto para birimi hakkındaki bilgisinin yeterli olmadığını kabul etse de, ABD hükümetini kripto parayla nasıl etkileşime girdikleri konusunda son derece dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Ayrıca, yetkililerin BTC’yi yasal bir para birimi olarak resmi olarak kabul etmek için El Salvador örneğini takip etmemesi gerektiğinden emin görünüyordu . Bitcoin’i ABD dolarının ikamesi olarak görmenin Amerikan hükümetinin çıkarına olmadığına inanıyor.

Cooperman, ABD ekonomisine inanan bir “kağıt adam” olduğunu iddia etti. Ancak ekonomik gelecekleri konusunda temkinli olanlara, değerli metal “değer depolamak için daha iyi bir yer olacağından” bitcoin yerine altına yönelmelerini tavsiye etti.

Sarı metalin dolar karşısındaki fiyatının on yıl öncesine biraz benzer olduğunu belirtmekte fayda var. Buna karşılık, bitcoin %8,900,000 yatırım getirisi ile son on yılda en iyi performans gösteren varlık oldu . Yalnızca yıllık bir ölçeğe bakıldığında, BTC 2021’in başından bu yana %60 artarken, altın %5’ten fazla düştü.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık