Bitcoin yatay işlem gördü ve şu anda 42.000 doların altında işlem görüyor (aşağıdaki bir ve iki çizelgeye bakın). Ancak diğer kripto pazarları daha iyi performans gösterdi. Cardano’daki artış (%31 artış ) sayesinde akıllı sözleşme endeksimiz %11,9 arttı ve DeFi endeksimiz %10,6 arttı. Meta veri deposu endeksi daha önce düşük performans göstermişti, ancak yalnızca %6,4’lük bir kazanç elde edebildi.
Her bir endeks içindeki dağılım açısından aşağıya bakın.
- Akıllı sözleşme platform endeksi – Bu sepetteki Solana (SOL) dışındaki tüm paralar bu hafta yükseldi. Cardano (ADA) %31,2 ile en yüksek artışa sahipken, onu %3,6 ile Polkadot (DOT) takip ediyor. Ethereum %1.6 yükseldi.
- DeFi endeksi – Bileşik (COMP) dışındaki tüm paralar bu hafta yükseldi. Aave (AAVE) %13.4 ile en fazla yükselirken, Compound (COMP) %4.5 düştü.
- Metaverse indeksi – Bu sepetteki bileşenlerin performansı karışıktı. Axie Infinity (AXA) şu anda %6,8 ile en yüksek artışa sahipken, onu %2,9 ile Enjin Coin (ENJ) takip ediyor. Bu arada, Gala (GALA) %4,5 ile en fazla düşüşte.
- Bitcoin – Bu nispeten değişmedi, haftada sadece %0,1 düştü.
Dört endekste neler var?
İşte daha ayrıntılı olarak endeksler.
- Bitcoin – Kripto pazarlarının OG’si kendi kategorisini hak ediyor ve birçok yönden diğer kripto pazarları için gerçek bir ölçüt.
- Akıllı sözleşme platformları – Bitcoin’den sonra en büyük yenilik, daha programlanabilir blok zincirlerine sahip olmaktı . Bunlar, akıllı sözleşmelere veya merkezi olmayan uygulamalara ev sahipliği yapabilir ve meta veri deposu ve DeFi’nin ortaya çıkmasına izin verebilir. Ethereum (ETH), akıllı sözleşme platformunun en popüler versiyonudur. Ancak rakipler Solana (SOL), Cardano (ADA) ve Avalanche (AVAX) da var. Ayrıca, blok zincirler arasında birlikte çalışabilirliğe ve parachainler aracılığıyla akıllı sözleşmelerin kullanımına izin veren Polkadot’u (DOT) da dahil ediyoruz.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Facebook , Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.
- Metaverse – Artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve sosyal ağların bir kombinasyonunu kullanarak internette sanal bir alan/dijital dünya yaratılmasıyla ilişkili madeni paralar. En büyüklerinden biri, bu alan, bir oyna-kazan oyun platformu olan Axie Infinity’dir (AXS). Bir diğeri, diğer şeylerin yanı sıra arazi mülkiyetine izin veren sanal bir dünya olan Decentraland’dır (MANA). Dahil ettiğimiz diğer üç para ise The Sandbox (SAND), Enjin Coin (CNJ) ve Gala (GALA).
- Merkezi Olmayan Finans (DeFi) – Merkezi aracılar olmaksızın blok zinciri ağları üzerine kurulmuş finansal hizmetler. Bu çok geniş bir kategori olabilir, bu yüzden bunu borç verme ve ödünç almaya veya çiftçilik sağlamaya odaklanan platformlara daraltıyoruz. Seçtiğimiz beş madeni para Aave (AAVE), Maker (MKR), Compound (COMP), Uniswap (UNI) ve PancakeSwap (CAKE).
Tüm Analiz ve Yorumları Görmek İçin Tıklayınız
Sorumluluk Reddi: Burada ifade edilen görüş yatırım tavsiyesi değildir. Sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bitcoingazete.com’un görüşünü yansıtmamaktadır. Her yatırım ve ticaret risk içerir, bu nedenle karar vermeden önce daima kendi araştırmanızı yapmalısınız. Kaybetmeyi göze alamayacağınız parayla yatırım yapmanızı önermiyoruz.
Kaynak : dailyhodl