Kripto dipten satın alınması için bilinmesi gereken 3 şey

alt

Kripto para birimleri çöküyor, Bitcoin , Ethereum ve Dogecoin dahil olmak üzere tüm büyük tokenler son birkaç hafta içinde ciddi bir darbe aldı.

Bu, kripto destekçileri için rahatsız edici bir haber olsa da, iyi bir satın alma fırsatı olabilir. Bu son düşüşle birlikte, kripto fiyatları önemli ölçüde düştü. Örneğin Bitcoin, bu yazı itibariyle belirteç başına yaklaşık 39.000 dolara mal oluyor. Bu, Nisan ayındaki yaklaşık 65.000 dolarlık zirvesinden aşağı.

Bir süredir kripto para birimine göz attıysanız, ancak daha uygun hale gelmesini bekliyorsanız, dipten satın almak ve fiyatlar daha düşükken yatırım yapmak akıllıca olabilir. Ancak satın almadan önce bilmeniz gereken üç şey var.

1. Kripto satın almak için doğru zaman olup olmadığını düşünün

Bir şeyi sadece indirimde olduğu için satın almak asla iyi bir fikir değildir ve kripto da farklı değildir. Fiyatlar şu anda daha düşük olabilir, ancak bu onu herkes için iyi bir yatırım yapmaz.

Yatırım yapmadan önce, kripto ile gelen riskle başa çıkıp çıkamayacağınızı düşünün. Yatırım yaptığınız tüm parayı kaybetme ihtimaliniz var, bu nedenle finansal olarak zor bir durumdaysanız, kripto para birimine yatırım yapmak için doğru zaman olmayabilir.

Kripto satın almayı düşünmeden önce sağlıklı bir acil durum fonunuz ve iyi çeşitlendirilmiş bir portföyünüz olduğundan emin olun. Her boş doları kripto para birimine yatırırsanız ve fiyatlar düşmeye devam ederse, finansal geleceğinizi riske atıyor olabilirsiniz. Beklenmedik bir masrafla karşılaşırsanız kripto yatırımlarınızı satmak zorunda kalabilirsiniz ve fiyatlar düşerse para kaybedebilirsiniz.

hisse senediGüvenlikSonDeğişiklikDeğişiklik %
MADENİ PARACOINBASE KÜRESEL229.24-4.42-1.89%
BITQBORSA İŞLEM YAPILAN KONSEPTLER GÜVEN BITWISE CRYPTO INNOVATORS E22.50-0.25-%1.10

2. Kriptonun ne kadar değişken olduğunu anlayın

Düşüşü satın almanın ardındaki genel varsayım, fiyatların eninde sonunda geri döneceğidir. Ve fiyatlar düştüğünde şimdi yatırım yaparak, fiyatlar arttığında daha yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Güçlü şirketlerden veya geniş piyasa ETF’lerinden hisse satın alırken bu doğru olsa da, kripto para biriminde durum her zaman böyle olmayabilir.

Hala kripto hareketinin ilk aşamalarındayız ve kimse uzun vadede hayatta kalıp kalmayacağından emin değil. Birçok kripto para birimi önceki çöküşlerden sonra geri dönmeyi başarmış olsa da, her zaman toparlanacaklarının garantisi yoktur.

Başka bir deyişle, kripto para birimlerinin birkaç ay öncesine göre aynı yukarı yönlü yörüngeyi yaşayacağı varsayımıyla satın almayın. Fiyatlar bir kez daha fırlayabilir veya düşmeye devam edebilir.

Bu, şimdi yatırım yapmamanız gerektiği anlamına gelmez, ancak dikkatli olmak önemlidir. Yine, sadece kaybetmeyi göze alabileceğiniz kadar yatırım yapın ve bu yatırıma zengin olma beklentisiyle girmeyin.

3. Kripto yatırımınızı akıllıca seçin

Tüm kripto para birimleri eşit yaratılmamıştır ve hepsi riskli olsa da bazılarının başarılı olma olasılığı diğerlerinden daha yüksektir.

Yatırım yapmadan önce, hangi kripto para birimini satın almayı düşündüğünüzü dikkatlice düşünün. Hisse senetlerinde yaptığınız gibi, zamanla büyüyüp büyümeyeceğini belirlemek için kriptonun altında yatan temelleri inceleyin.

Cryptocurrency ile bu zor olabilir, çünkü genel olarak kriptonun bir gün ana akım haline gelip gelmeyeceği belirsizdir. Ancak belirli bir para biriminin ne kadar faydası olduğunu düşünün ve sektörde herhangi bir rekabet avantajına sahip olup olmadığını düşünün.

Örneğin, Bitcoin veya Ethereum gibi büyük isimler satın almak, SafeMoon veya Dogecoin gibi modaya uygun yeni para birimleri satın almaktan daha az risklidir. Bitcoin ve Ethereum’un gerçek dünya kullanımları varken, birçok küçük kripto para biriminin (henüz, zaten) pek faydası yok. Bir kripto para biriminin faydası ne kadar fazlaysa, zaman içinde başarılı olma olasılığı o kadar yüksektir. Trend olan para birimleri, fiyatlarının kısa vadede arttığını görebilir, ancak uzun vadeli büyüme görme olasılıkları daha düşüktür.

Herhangi bir kripto para birimi satın almadan önce araştırmanızı yaptığınızdan ve kaçınılmaz iniş çıkışlara hazır olduğunuzdan emin olun. Genel olarak, kripto yüksek riskli bir yatırımdır, bu nedenle herkes için doğru değildir. Ancak satın almaya hazırsanız, dipten satın almak akıllıca bir hareket olabilir.YTD.

Kaynak: foxbusiness

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık