Jack Dorsey , Bitcoin Merkezli Bir DEX Oluşturma Çabalarını Açıkladı

jack dorsey

Jack Dorsey Bitcoin’i seviyor, ancak insanların onu takas etmesini de istiyor, bu yüzden en son projesini duyurdu: TBD, A Bitcoin-Centric DEX

Square – ve Twitter – CEO Jack Dorsey sadece Bitcoin’i sevdiğini söylemekle yetinmiyor. BTC’yi internetin küresel para birimi yapma hayalini gerçekleştirmek için elinden gelen her şeyi yapıyor.

Temmuz ortasında Dorsey , merkezi olmayan finansal hizmetlerin oluşturulmasını kolaylaştırmayı amaçlayan yeni bir iş olan TBD’nin lansmanını duyurdu . Bugün nihayet bölümün merkezi olmayan bir borsa (DEX) geliştirmekten sorumlu olacağını açıkladı.

@TDB54566975’in yönünü belirledik: #Bitcoin için merkezi olmayan bir borsa oluşturmak için açık bir platform oluşturmamıza yardımcı olun https://t.co/jHYWHy1qmu

— jack⚡️ (@jack) 27 Ağustos 2021

Jack Dorsey, platform hakkında daha fazla bilgi açıklamadı. Bu nedenle, muhtemelen hala teorik aşamadadır, ancak CashApp’in sağlamlığı göz önüne alındığında, geliştirmelerin bir kısmının, bir startup’ın sıfırdan bir ürün yaratmaya çalışması kadar karmaşık olmaması mümkündür.

Merkezi Olmayan Borsa nedir?

DEX’ler veya merkezi olmayan borsalar, kullanıcılarının bir aracıya ihtiyaç duymadan kripto para birimleri ve jeton alışverişi yapmalarına izin veren platformlardır. Akıllı bir sözleşmede oluşturulan kod sayesinde her şey merkezi olmayan ve otomatik bir şekilde yapılır.

Genel olarak avantajları, anonim olmaları, doğrulama süreci olmadan protokolle uyumlu herhangi bir token ile entegre olabilmeleri, KYC gerektirmemeleri ve akıllı sözleşme ile yeni etkileşimler tasarlayarak paralel iş geliştirmeye izin vermeleridir.

Dezavantajlara gelince, işlemler yavaştır ve pahalı olma eğilimindedir, çünkü her ticaretin bir blokta çıkarılması gerekir ve karmaşıklıkları arttıkça akıllı sözleşme etkileşimleri daha pahalı hale gelir.

Merkezileştirilmiş ve Merkezi Olmayan Sistemler. Kaynak: Mobilmindz

Ek olarak, merkezi olmayan borsalar, kodlarının genel yapısı nedeniyle saldırı ve istismarlara daha yatkındır. Bir başarısızlık durumunda, hizmetten sorumlu merkezi bir birim olmadığı için mağdurların (yatırımcıların) sorumlu tutacağı kimse yoktur.

Merkezi olmayan borsalara örnek olarak Uniswap , Sushiswap, PancakeSwap, Bancor, Balancer vb. verilebilir. Buna karşılık, en ünlü merkezi borsalar arasında Coinbase, Binance , Kraken, Huobi, FTX ve diğerleri bulunur.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Facebook , Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Jack Dorsey Bitcoin Merkezli Bir DEX İstiyor ve Bu Göründüğü Kadar Kolay Değil

Karmaşıklıkları nedeniyle, DEX’ler ikinci nesil blok zincirler üzerine kurulma eğilimindedir. Bitcoin, yalnızca belirteçlerin gönderilmesine ve alınmasına izin verdiği için birinci nesil bir blok zinciridir. Ethereum ve Binance Smart Chain, programların ve akıllı sözleşmelerin oluşturulmasını sağladıkları için ikinci nesil blok zincirlerdir. Yani, Touring Complete oldukları için karmaşık işlemlerin programlanmasını desteklerler.

Ancak Jack bir Bitcoin maksimalistidir ve DEX’inin temelde 1 numaralı kripto para birimine yönelik olmasını istiyor.

Amacına nasıl ulaşmayı planladığı hakkında fazla bilgi yok. Yine de, Square’deki TBD Genel Müdürü Mike Brock’un açıkladığı gibi, kodun çoğu büyük olasılıkla RSK’da geliştirilecek. Bu katman 2 çözümü, Bitcoin ağında akıllı sözleşmelerin yürütülmesini sağlar.

Bunun Bitcoin’e özgü, yukarıdan aşağıya olmasını çok isteriz. Bu da bizi @RSKsmart gibi şeyleri düşünmeye yönlendiriyor . Ancak, bunu yapmak için gereken boşluklar çok büyük olabilir, bu da diğer zincirleri bir köprü olarak görmemize neden olur.

— Mike Brock (@brockm) 27 Ağustos 2021

Birkaç yıldır var olan merkezi olmayan, Bitcoin odaklı bir platform olan Bisq, bir tür entegrasyon sunmak için Jack ile iletişime geçti. Twitter’ın CEO’su bu fikri beğendi.

Belki yakın gelecekte başka bir entegrasyon olacaktır.

Tüm Analiz ve Yorumları Görmek İçin Tıklayınız

Sorumluluk Reddi: Burada ifade edilen görüş yatırım tavsiyesi değildir – sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bitcoingazete.com’un görüşünü yansıtmamaktadır. Her yatırım ve ticaret risk içerir, bu nedenle karar vermeden önce daima kendi araştırmanızı yapmalısınız. Kaybetmeyi göze alamayacağınız parayla yatırım yapmanızı önermiyoruz.

Kaynak : cryptopotato.com

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık