Elon Musk, Twitter’da Profil Resmini Bitcoin Yaptı ???

msk

Tesla CEO’su Elon Musk’ın Twitter hesabında artık yeni bir profil resmi var – üzerinde Bitcoin logosu olan elbiseli anime Japon kızı.

Piyasayı yeniden etkilemeye mi çalışıyor?

Musk eski Bitcoin profil resmini geri getiriyor

Bu yılın başlarında Musk, bu avatarı 19 Şubat’ta geri getirdi ve bunun ” sadece bir günlüğüne ” olduğu konusunda uyarıda bulundu . Bu kızın da artık “lazer gözleri” var.

Milyarder, Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık devasa BTC satın alımını açıklamasından ve daha sonra Bitcoin’i Tesla arabaları için ödeme olarak kabul etmeye başladığını duyurmasından kısa bir süre sonra yaptı.

O zamanlar Musk, Twitter bioi bölümünde Bitcoin’i etiketledi ve böylece amiral gemisi kriptonun fiyatını 32.000 $ seviyesinden 37.000 $’ın üzerine çıkardı.

2018’de aynı profil resmi Elon Musk’ın Twitter hesabını geçici olarak engelledi.

Twitter üzerinden görüntü

Bitcoiners Elon ile düştü

Ancak son zamanlarda Elon, Tesla’nın Bitcoin ödemelerini Bitcoin madenciliğinin tartışmalı karbon ayak izi sorunlarıyla ilgili nedenlerle askıya aldığını tweetledikten sonra Bitcoin topluluğu ve Bitcoin etkileyicileri ile sıcak suya girdi.

Bitcoin etkileyicisi Anthony Pompliano gibi topluluktan bazıları, Musk’ın yakın gelecekte yeşil Bitcoin madenciliği işini başlatmaya hazırlandığına ve şimdiye kadar sadece topluluk için soruna odaklandığına inanıyor.

Daha sonra hükümetler AB ve Çin gibi küresel ve yerel CO2 emisyonlarını azaltmanın gerekliliği hakkında aynı anlatıyı başlattıkça, Bitcoin ile ilgili çevresel endişeleri kaynama noktasına getirmiş görünüyor.

İkincisi, şimdi Bitcoin madenciliğini ve diğer yüksek enerji tüketen projeleri kısıtlayarak kripto madencilerinin daha ucuz enerjiyle daha dostane yargı bölgelerine gitmesini sağlıyor.

İran, ülkedeki büyük elektrik kesintilerinin ardından yaz sezonu için Bitcoin madenciliğini de askıya aldı.

Kaynak: U.Today

.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık