Dikkat Etmeniz Gereken En İyi 5 Blockchain Projesi

blockchain

Son çeyrekte, blockchain projeleri 4,4 milyar dolar rekor kırdı ve Statista 2021’i ” kripto para birimi yılı ” olarak adlandırıyor . Tüm bu çılgın sermaye tek bir öncül üzerine kuruludur: Merkezi olmayan ağlar, güvenilmezlik, şeffaflık ve daha fazla güvenlik dahil olmak üzere çeşitli şekillerde avantajlıdır.

5 blok zinciri projesinin, NFT’ler, merkezi olmayan finans, oyun ve hayır işleri genelinde gerçek katma değer için ademi merkeziyetçiliğin faydalarını nasıl kullandığını keşfedelim.

1. Poligon – Blok Zincirlerinin İnterneti    

Poligon faturaları kendisi kadar Ethereum ‘ın Blockchains İnternetinde . Blockchain’deki herkes Ethereum’u bilir – merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak için tercih edilen platformdur. Ancak bu mükemmel olduğu anlamına gelmiyor ve Ethereum işlem hızı ve maliyeti arzulanan çok şey bırakıyor.

Ethereum uyumlu blok zincirleri bu sorunları azaltabilir ve Polygon bunu zahmetsiz hale getirir. Easyfi gibi DeFi projeleri ve Neon District gibi NFT projeleri de dahil olmak üzere yüzlerce merkezi olmayan uygulama operasyonlarını Polygon ile ölçeklendirdi .

Aslında, Polygon, 13 yaşındaki bir öğrencinin , şu anda milyonlarca doları yöneten bir kripto para birimi para yönetim ekosistemi olan PolyGaj’ı oluşturduğu, ölçeklenebilir DApp’ler oluşturmayı o kadar kolay hale getiriyor .

Polygon, blockchain oyunlarını ve NFT’leri büyütmek için Polygon Studios adlı bir birim bile başlattı . Polygon, Mark Cuban gibi yatırımcıların yardımıyla, özel NFT modellerini ve pazar yerlerini başlatmayı kolaylaştıran Polygon NFT Studio’yu kurdu.

2. Next Earth – Merkezi olmayan bir sanal dünya 

Next Earth , kullanıcıları tarafından sahip olunan ve yönetilen sanal bir dünyadır. Çevre hayır kurumlarına katkıda bulunurken, Dünya’nın bire bir dijital kopyasından sanal arazi satın alabileceğiniz ve ticaret yapabileceğiniz bir yer.

Uzun vadeli vizyon, kullanıcıların küçük sahnelerden genişleyen şehirlere kadar her şeyi inşa etmelerini sağlamak; sosyal toplantılara ev sahipliği yapmak veya iş toplantıları düzenlemek; hatta arkadaşlarla maceralara atıl.    

En iyi kısım? Next Earth’teki her şey bir blok zincirinde var olduğundan güvenli, şeffaf ve tüm kullanıcılar tarafından kolayca doğrulanabilir. Bu, arazi mülkiyetinizin izniniz olmadan alınması veya değiştirilmesi konusunda endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir.

3. Aave – Bir DeFi kredi sağlayıcısı

Aave , mevduat ve borçlanma varlıklarından faiz kazanmanızı sağlayan merkezi olmayan bir borç verme platformudur.

Amaçları, daha düşük ücretler ve paranız üzerinde daha fazla kontrol ile geleneksel bankalara bir alternatif sunmaktır. Aave’nin likidite havuzu, yazılı olarak 20 milyar doların üzerinde.

Aave’nin Ethereum tabanlı akıllı sözleşmeleri, varlık ticareti, vadeli işlem sözleşmeleri ve tasarruf hesaplarında bir aracıya duyulan ihtiyacın yerini alıyor.

Dünyanın borç yükünün 300 trilyon dolara yakın olduğu göz önüne alındığında, bu alandaki potansiyel pratikte sonsuzdur.

4. Algorand – Daha hızlı ve daha ucuz bir Ethereum    

Algorand , Ethereum gibi mevcut platformlardan daha düşük ücretlerle daha hızlı işlemler sağlamak için hisse kanıtı, plazma ve parçalama konusundaki en son araştırmalardan yararlanan bir Ethereum 2.0 platformudur. 

Algorand, NFT’ler, sabit paralar, menkul kıymetler, ödeme altyapısı, finansal protokoller ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli finansal uygulamalarda kullanılmaktadır.

Çok daha büyük ölçeklerde güvenli ancak merkezi olmayan blok zinciri uygulamalarına izin veren bir fikir birliği protokolü geliştirdiler – bu, blok zincirinin toplu olarak benimsenmesi için çok önemlidir ve Algorand’ı göz önünde bulundurulması gereken önemli bir proje haline getirir.

Algorand, yazarken, gerçek dünya uygulamalarında saniyede 1.000’den fazla işlemi gerçekleştiriyor ve işlem süresi sadece birkaç saniye.  

5. SolarCoin – Her güneş enerjisi MWh’si için bir jeton yapın

Blok zinciri söz konusu olduğunda odada kocaman bir fil var: Enerji verimsizliği. Blockchainler, küresel enerji üretiminin yüzde yarısından fazlasını tüketen Bitcoin ile , İsveç veya Malezya gibi ülkelerin yıllık enerji kullanımına kabaca eşit olduğu için , herkesin bildiği gibi enerji yoğundur .

SolarCoin , güneş panelleri kuran kişileri ödüllendirmek ve güneş enerjisinin benimsenmesi için giriş engellerini kaldırmaya yardımcı olmak için tasarlanmış bir kripto para birimidir . Kendi kripto paralarını çıkararak, yenilenebilir enerji tedarik zincirindeki tüm taraflar için teşvikler sağlarken, fosil yakıtlara olan bağımlılığımızı azaltmak için küçük adımlar atan bireyleri teşvik etmeyi umuyorlar: geliştiriciler, yatırımcılar, üreticiler, kurulumcular ve distribütörler.

Her bir güneş paneli tarafından üretilen elektrik miktarını takip ederek, mevcut herhangi bir enerji projesinin en doğru muhasebe sistemini oluşturmayı umuyorlar.

Sonuç olarak, blok zinciri, bir teknolojiden ana akım bir fenomene hızla gelişti. Çok çeşitli endüstrilere uygulandı ve 2021, NFT’lerde, sanal dünyalarda ve DeFi’de bir dizi özellikle sıcak kullanım durumları görüyor.

Tüm Analiz ve Yorumları Görmek İçin Tıklayınız

Sorumluluk Reddi: Burada ifade edilen görüş yatırım tavsiyesi değildir – sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bitcoingazete.com’un görüşünü yansıtmamaktadır. Her yatırım ve ticaret risk içerir, bu nedenle karar vermeden önce daima kendi araştırmanızı yapmalısınız. Kaybetmeyi göze alamayacağınız parayla yatırım yapmanızı önermiyoruz.

Kaynak : cryptopolitan.com

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık