Crypto Exchange CEO’su Büyük Gri Tonlamalı Bitcoin Güven Kilidinin BTC için Önemli Olmadığını Söyledi – İşte Nedeni

Crypto Exchange

Kripto türevleri borsası FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, yaklaşmakta olan Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) kilidinin etkisi hakkındaki görüşlere katılmıyor.

Sorumluluk Reddi: Burada ifade edilen görüş yatırım tavsiyesi değildir – sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bitcoingazete.com’un görüşünü yansıtmamaktadır. Her yatırım ve tüm ticaret risk içerir, bu nedenle karar vermeden önce daima kendi araştırmanızı yapmalısınız. Kaybetmeyi göze alamayacağınız parayla yatırım yapmanızı önermiyoruz.

Grayscale Bitcoin Trust’tan bu ay 1,32 milyar dolardan fazla değere sahip yaklaşık 40.000 BTC’nin kilidi açılacak ve JP Morgan’daki analistler, sahiplerine hisselerini satma şansı verdiği için bunun bir düşüş katalizörü olabileceğini tahmin ediyor.

GBTC hissesi satın alan yatırımcılar, varlıklarını satmadan önce altı aylık bir kilitlenme dönemi beklemek zorundadır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Facebook , Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Santigrat Ağ CEO’su Alex Mashinsky da,   yüksek indirim piyasada yakalama fiyat farklılıkları (arbitraj fırsatları) olacak kısa Bitcoin ve satın GBTC hisseleri isteyen fonlar. Kripto kredi platformunun başkanına göre, net sonuç, Bitcoin’i 30.000 doların altına çekebilecek 5 milyar dolarlık satış baskısı.

Ancak Bankman-Fried , 217.100 Twitter takipçisine, kilidi açılmış GBTC hisselerinin büyük olasılıkla Bitcoin’in fiyatı üzerinde bir etkisi olmayacağını söyledi.

“Unutmayın: çoğu GBTC yaratıcısı arbs yapıyor; Çoğu insan uzun süren pazarlardan satın alıyor.

Yani kilit açma muhtemelen BTC için gerçekten önemli değil. İnsanlar GBTC satarsa, çoğu buna karşı BTC alacak (yatırım tavsiyesi değil, kim bilir, her şey olabilir).

İlginizi Çekebilir : Yeni Başlayan Kripto Para Yatırımcılarının Yaptığı 10 Yaygın Hata

Zincir içi analist Willy Woo, GBTC hisselerinin kilidinin açılmasının uzun vadeli etkisinin tarafsız olduğunu tahmin ettiği için Sam Bankman-Fried ile aynı fikirde. Kilit açmanın sunduğu arbitraj fırsatlarının, GBTC hisselerinin değerinde beklenen düşüşün yatırımcıları indirimli satın almaya teşvik etmesi nedeniyle zamanla dengelenme eğiliminde olduğunu söylüyor .

Woo ayrıca GBTC kilidinin açılmasıyla ilgili madeni paralarla ilgili karışıklığı da ortadan kaldırır. Hiçbir BTC’nin bir kez orada olduğunda Grayscale Bitcoin Trust’tan ayrılmadığını belirtiyor .

“Gri Tonlama benzersiz bir üründür. BTC’yi emen bir kara delik olarak tasarlandı. Hiçbir BTC güvenden asla ayrılmaz. Grayscale’in %2 yönetim ücretini holdinglerden alması dışında, GBTC envanterini azaltmanın tek yolu bu.”

Kaynak: dailyhodl.com

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık