ChainSwap İstismarı: Köprü Protokolünü Kullanan Projeler %99 Çöktü

ChainSwap

9 gün içinde ikinci bir istismarın ardından ChainSwap köprüsünde listelenen 14’ten fazla token %99 düştü. Şirket ısrar ediyor: bireysel cüzdanlardan gelen fonlar güvende.

Sorumluluk Reddi: Burada ifade edilen görüş yatırım tavsiyesi değildir – sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bitcoingazete.com’un görüşünü yansıtmamaktadır. Her yatırım ve ticaret risk içerir, bu nedenle karar vermeden önce daima kendi araştırmanızı yapmalısınız. Kaybetmeyi göze alamayacağınız parayla yatırım yapmanızı önermiyoruz.

Zincirler arası bir varlık köprüsü ve uygulama akıllı zinciri olan ChainSwap, DeFi ekosisteminde meydana gelen ve yılın başından bu yana sektörün yüz milyonlarca dolar kaybetmesine neden olan ve giderek artan endişe verici istismarların son kurbanı oldu.

ChainSwap nedir?

Akıllı zincirler için bir merkez olan ChainSwap protokolü, projeler ve kullanıcılar için varlıkları Ethereum (ERC20), Binance Akıllı Zincir (BSC) ve Huobi’nin ECO Zinciri gibi farklı blok zincirleri arasında sorunsuz bir şekilde taşımak için bir köprü görevi görür.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Facebook , Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ayrıca, ChainSwap’ın Mart ayında Polkastarter ile yaptığı gibi Bitcoin, Polkadot ve Solana için zincirler arası çözümler oluşturmayı planlıyor.

Mayıs ayında proje, Alameda Research, NGC Ventures ve OK Block Dream Fund (OKEx) gibi önde gelen sektör yatırımcılarından 3 milyon dolar değerinde bir yatırım aldı. ChainSwap, o zaman, çok zincirli ve çok varlıklı bir köprü olma vizyonunu hızlandırmak için toplanan fonları kullanmayı planladığını söyledi.

ChainSwap Exploit: Projeler %99 Çöktü

ChainSwap, bu ay protokolü kullanan projeleri etkileyen ikinci istismarını yaşadı. En son hack, ChainSwap’ın yerel jetonları ASAP dahil olmak üzere bu jetonların çoğunun, aşağıda görüldüğü gibi, olayın hemen ardından değerlerinin en az %95’ini kaybetmesine neden oldu.


İstismarda yer alan projeler arasında Wilder Worlds (belirteç sembolü: WILD), Antimadde (MATTER), Option Room (ROOM), Umbrella Network (UMB), Blank, Nord Finance (NORD), Razor Network (RAZOR), Peri yer alıyor. , Unido (UDO), Oro, Vortex (VTX), Corra (CORA), ROCKS, Dafi ve Unifarm (UFARM).

İstismarın ardından ChainSwap ekibi, şu anda saldırıyı araştırdıklarını ve etkilenen tüm jetonlar için bir tazminat planı sağlayacağını belirterek Twitter üzerinden kullanıcılarına ulaştı:

“Chainswap ekibi, bilgisayar korsanlarının adreslerini filtrelemek için BSC eşleme belirteci adresini dondurdu. Filtreleme bitene kadar bakiyeler geçici olarak 0 gösterebilir. Chainswap ile etkileşime giren cüzdanlar değil, akıllı sözleşme etkilenir. Bireysel cüzdanlardan gelen fonlar güvende,” diye tweet attı proje .

Bu satırları yazarken ve şirketin resmi yanıtını takiben, çoğu token düşüşlerini yönetti.

İlk Kez Değil

ChainSwap, ikinci kez vurulmadan önce, 2 Temmuz 2021’de kullanıcıları daha önceki bir istismar için telafi etmeye çalışıyordu. 2 Temmuz’da proje, akıllı sözleşmesinin tehlikeye atıldığını ve bilgisayar korsanlarının kullanıcıların cüzdanlarından yaklaşık 800.000 dolar değerinde varlığı boşalttığını duyurdu.

Ölüm sonrası ve tazminat planı raporunda ChainSwap, köprüsündeki anormalliği fark ettiğini ve bazı kullanıcıların protokolle etkileşime giren cüzdanlardan “coinlerinin aktif olarak çekildiğinden” şikayet ettiğini söyledi.

Artan DeFi Açıkları

DeFi sektörü, sektör patlamaya başladığından beri bilgisayar korsanlarının oyun alanı haline geldi. Neredeyse her ay, bir DeFi platformu hakkında, akıllı sözleşme istismarlarında birkaç milyon dolar kaybeden en az bir rapor var.

Kaynak: cryptopotato.com

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık