Cardano Alonzo Güncellemesi: Uzun Zamandır Beklenen Cardano Akıllı Sözleşme İşlevselliği ve Bilinmesi Gerekenler

ada

Gelen Cardano (ADA) Alonzo yükseltmesi hakkında bilmek istediğiniz her şeyi buradan öğrenin . Devam eden Cardano ağ yükseltmesini daha iyi anlamanız için, bu makale mutlaka okunması gereken alıştırmanız olmalıdır. Umarım bu makalenin sonunda Cardano Alonzo yükseltme uygulamasının sunabileceği her şeyi öğrenmiş olacaksınız .

Topu yuvarlamaya başlamadan önce, kısaca Cardano’nun (ADA) ne olduğunu ve ne sunmayı taahhüt ettiğini açıklayayım. Özünde, bu kısa ADA açıklaması, ADA’yı yeni duymuş yeni başlayanlar da dahil olmak üzere herkese Cardano hakkında daha fazla ayrıntı vermeyi amaçlamaktadır.

Ayrıca, ADA ağına yönelik bu kısa tanıtım, bizi çok beklenen Cardano Alonzo yükseltmesine hazırlıyor.

Cardano (ADA) nedir?

Cardano, açık kaynaklı bir kripto para birimi ve halka açık bir blok zinciri platformudur. Blockchain tabanlı teknolojisinin yanı sıra Cardano, işlemlerinde Proof-of-Stake (PoS) konsensüs mekanizmasını kullanan merkezi olmayan bir protokoldür.

Cardano’nun 2015’teki başlangıcından bu yana, eşler arası (P2P) kripto işlemleri sağlama söz konusu olduğunda, tüm kripto alanında ve çevresinde olumlu bir profil sürdürdü .

ADA, Cardano’nun yerel simgesidir . Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi ağır kripto para birimlerine benzer şekilde Cardano, bir değer deposu olarak da kullanılabilir. Resmi Ethereum Kurucu Ortağı Charles Hoskinson, Cardano kripto para birimini yaratan beyin ve yaratıcıdır.

Cardano, çoğunlukla bu yıl tartışılan kripto konularının bir parçası oldu. Bu, ADA’nın kullanıcılara daha iyi hizmetler sunmaya hazır olduğuna dair bir sinyal verir. Cardano’nun anlık olarak sundukları, hizmetlerini hiçbir şekilde sınırlamaz. ADA’nın oluşturulmasından bu yana, projenin arkasındaki ekip Cardano’yu geliştirmeyi hiç bırakmadı.

Günden güne, ekip odak odaklı kaldı. Cardano ağını en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olacak yeni teknolojileri uygulamak için her zaman çok çalışıyorlar. Sonuç olarak, kesintisiz çalışmaları, Cardano’nun beklenen Alonzo hard fork yükseltmesinin büyük ölçüde geliştirilmesini ve uygulanmasını etkiledi.

Cardano Alonzo Yükseltmesi Hakkında

Alonzo yükseltme lansmanı, Cardano Goguen döneminin yol haritasını temsil ediyor. Şüphesiz, yaklaşmakta olan Cardano Alonzo yükseltmesi, ADA’yı merakla beklenen akıllı sözleşme alımına doğru hareket ettirecektir .

Cardano ekibi, ABD matematikçi Alonzo Church’ün (1903-95) ardından Alonzo yükseltmesini adlandırdı. Kilise o dönemde çoğunlukla bilgisayar bilimi alanında faaliyet gösteriyordu. Başarısına daha fazla kredi veren Church, genellikle “küçük evrensel programlama dili” olarak adlandırılan lambda hesabı denilen şeyi keşfetti.

Bununla birlikte, önerilen Cardano akıllı sözleşmelerinin programlama dili Haskell dili kullanılarak oluşturulmuştur. Daha sonra lambda hesabı ilkeleri kullanılarak geliştirilmiştir.

Aslında bu, Cardano’nun genel ağını iyileştirmek için geliştirme sürecinde olduğunu gösteriyor. Şu anda, Cardano kendisini ağı için birçok yükseltmenin dönüm noktası aşamasında buluyor.

Bu tam olarak Cardano’nun Byron ve Shelley lansmanından sonraki üçüncü aşama. Byron ve Shelley aşamalarından sonra, ADA ekibi akıllı sözleşmeleri Cardano blok zinciri ağına getirmek için birkaç yükseltme yapmaya başladı.

Topluluğa giriş, Cardano Goguen aşaması çoğunlukla üç ana aşamaya ayrılır. İlk aşama, Mary’yi ikinci aşama olarak takip eden Allegra ve son olarak yaklaşmakta olan Cardano Alonzo yükseltmesidir.

Aklımızı geri çeviren Allegra yükseltmesi, geçen yıl Aralık ayında Cardano ağında yayına girdi. Lansmandan hemen sonra Mary fazı lansmanı da gerçekleşti.

Şimdi, Allegra ve Mary’nin piyasaya sürülmesinin ardından, umarım size Cardano Alonzo yükseltmesinin görünümünü verir. Bu da sonunda sizi Cardano Alonzo yükseltmesine götürecektir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Facebook , Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cardano Goguen’in nasıl bölündüğüne bakıldığında, çok beklenen Cardano Alonzo dağıtımı da benzer şekilde bölünüyor. Cardano Alonzo, Mavi, Beyaz ve Mor olarak adlandırılan üç farklı aşamaya ayrılır. Bu arada, Cardano’nun arkasındaki ekip , Alonzo Blue’nun başarılı bir lansmanını çoktan gerçekleştirdi .

Başarılı Alonzo Blue başarısı ile Cardano ağındaki herkes artık akıllı sözleşmeleri işlemeye çalışabilir. Daha da önemlisi, bu tüm ADA topluluğu için çok şey ifade ediyor.

Şimdi, Alonzo Purple ile lansmanı bu ay başladı. Bir başarının ardından, Alonzo Red ve Alonzo Black, atılacak son aşama olacaktı.

Bu arada, her şeye rağmen, son Cardano Alonzo yükseltmesinin sonunda 12 Eylül’de yayınlanması planlandı. Ancak, söz konusu tarih esas olarak Pazartesi günü gelecek. Yine de, lansmanda biraz gecikme var gibi görünüyor.

Cardano Alonzo yükseltmesinin, çok beklenen akıllı sözleşme işlevselliğini ağa nasıl getirmeyi amaçladığına bağlı olarak, ADA topluluğu hazır ve onları eylemde görmek için tamamen bekliyorlar.

Yaklaşan Cardano Alonzo ile yükseltme, özellikle ADA’nın ağına yalnızca akıllı sözleşmeler getirmeyi ummuyor. Bunun yerine, merkezi olmayan uygulamaları (DApp’ler) Cardano blok zincirinde de dağıtacaktı .

Nasıl aynı Ethereum anlık olarak kendi ağında birçok yükseltmeleri çalıştığı , Cardano ETH mücadele gibi görünüyor.

Dikkat: Alonzo lansmanından hemen sonra Cardano ağı, projenin yol haritasının sırasıyla dördüncü ve beşinci aşamalarına girecek.

Şu anda dördüncü ve beşinci aşamalar Basho ve Voltaire’dir. Ancak bu, yukarıda bahsedilen Alonzo Blue, White ve Purple’dan oldukça farklı geliyor.

Cardano ağının tam işlevselliğini sağlamak için Basho aşaması, ölçeklenebilirliği geliştirmek için çalışacak. Bunun yanı sıra, Basho aşaması, çoğunlukla ADA blok zinciri ağındaki birlikte çalışabilirliği ve diğer işlevleri iyileştirmeye isteklidir.

Önerilen Voltaire aşamasını geride bırakmadan, tüm Cardano ağını şeffaf ve “gerçekten merkezi olmayan” hale getirmeyi taahhüt ediyor. Voltaire ayrıca ADA ağına büyük işlem desteği sağlayacak. Böylece, tüm Cardano hükümet mekanizmasının ağ katılımcılarına aktarılmasına yardımcı olacaktır.

Bu olursa, Cardano artık Girdi ve Çıktı Hong Kong (IOHK) yönetimi altında olmayacaktı. Aslında, tartışılan tüm aşamaların, sonunda Cardano ağını bir sonraki spektruma taşıması bekleniyor.

ADA ağının çeşitli aşamaları ve yol haritasının yanı sıra CEO Hoskinson , önümüzdeki yıl Cardano’nun blok zincirinde binlerce DApp ve tonlarca projeyi memnuniyetle karşılayacağını ve yürüteceğini belirtti.

Dürüst olmak gerekirse, Hoskinson’ın ADA hakkındaki yükseliş mesajı daha geniş bir nüfusa ulaştığı için bu son derece umut verici görünüyor. Hoskinson’ın mesajından günler sonra, kripto kalabalığı da Hoskinson’ın söylediklerinin bir şekilde doğru olmadığını söyleyerek ortaya çıktı.

Hatta daha da ileri gittiler ve ADA’nın Hoskinson’ın iddia ettiği maksimum fayda düzeyine henüz ulaşmadığını söylediler. Gerileme zorluğuna rağmen, Cardano topluluğunun çoğu Hoskinson’ın söylediklerini savundu. Hoskinson, ADA projesinin sürekli yükseltmeleri doğrultusunda ilerlediğini iddia ederek tekrar çıktı. İnsanların Cardano ağı üzerinden 10 milyon dolardan fazla Fungible olmayan jeton (NFT) ticareti yaptığını da sözlerine ekledi . 

Cardano’nun Akıllı Sözleşmeleri İşletmelere Ne Fayda Sağlayacak?

Kendi araştırmalarımıza ve gözlemlerimize dayanarak, gelen Cardano akıllı sözleşmesi, işletmeler ve işletmeler için çok değerli olacaktır.

Ayrıca geliştiriciler, kapsamlı hizmetler sunmak için ADA blok zinciri teknolojisini kullanmak için tam erişime sahip olacak. Bunlara NFT’ler, kitle fonlaması ve DeFi Dapps hizmetleri dahildir.

Ayrıca, akıllı sözleşme edinimi, ADA kullanıcıları için daha büyük olanaklar sunacak ve ortaya çıkaracaktır.

Bu, blok zinciri tabanlı havaleleri, IoT izlemeyi, merkezi olmayan borsaları ve uygun maliyetli tedarik zinciri yönetimini içerecek ancak bunlarla sınırlı değil .

Çözüm

Son olarak, Cardano Alonzo yükseltmesi 12 Eylül 2021’de yayınlanacak. Alonzo yükseltmesi, Cardano Goguen dönemine giden yol haritasını gösteriyor. Yükseltme, akıllı sözleşme işlevselliğini Cardano blok zinciri protokolüne getirmeyi amaçlıyor. Bu, Cardano ağını bir sonraki seviyeye taşımaya yardımcı olacaktır.

Bunu akılda tutarak, ADA ağına akıllı sözleşmeler getirmek, Cardano’yu kullanmayı hedefleyen çoğu işletme ve kuruluşa geniş ölçüde yardımcı olacaktır.

Şüphesiz bu, geliştiricilerin Cardano ağını, kullanıcılara DeFi DApp’ler, NFT hizmetleri, kitle fonlaması ve daha fazlası gibi anlaşılabilir hizmetler sunmak için kullanmalarının yolunu açacaktır.

Cardano Alonzo yükseltmesi, adını ABD’li matematikçi Alonzo Church’den (1903-95) almıştır. Alonzo lansmanının güvenliğini artırmak, çoğunlukla Cardano’nun sunmayı amaçladığı şeyin bir parçası.

Akıllı sözleşme programlama dili, daha sonra lambda hesabı ilkelerini kullanan Haskell diline dayanmaktadır.

Bu makalede Cardano Alonzo yükseltmesiyle ilgili tartışılan her şey yalnızca kendi araştırma ve gözlemlerimize dayanmaktadır. Ayrıca, bu bültenin ADA’ya yatırım yapmak isteyen herkes için finansal bir kılavuz niteliğinde olmadığını da belirtmiştik.

Yaklaşan Cardano Alonzo yükseltmesini daha iyi anlamak için bu makaleyi okumaktan asla çekinmeyin.

ADA eğitimimizin yardımıyla, artık gelen Cardano (ADA) Alonzo yükseltmesinin kripto dünyasına neler getireceğini bildiğinize inanıyoruz.

Tüm Analiz ve Yorumları Görmek İçin Tıklayınız

Sorumluluk Reddi: Burada ifade edilen görüş yatırım tavsiyesi değildir – sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bitcoingazete.com’un görüşünü yansıtmamaktadır. Her yatırım ve ticaret risk içerir, bu nedenle karar vermeden önce daima kendi araştırmanızı yapmalısınız. Kaybetmeyi göze alamayacağınız parayla yatırım yapmanızı önermiyoruz.

Kaynak : coinquora.com

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık