Blockchain Teknolojisi Nasıl Güvenli Bir Bankacılık Yöntemi Yaratıyor?

blockchain

Blockchain teknolojisi, depolama yeteneklerini geliştiren, ödeme işlemlerini iyileştiren ve diğer bankacılık sektörü unsurlarını yükselten merkezi olmayan bir sistemden yararlanarak yıllardır bankacılık alanında devrim yaratıyor.

Çeşitli menkul kıymetleri token haline getirmekten dağıtılmış defterleri kullanmaya kadar, blok zinciri teknolojisi geleneksel bankacılığı bozuyor ve geleneksel kurumları ve büyük işletmeleri dikkat çekmeye zorluyor. Blockchain teknolojisi ayrıca, ödemeleri göndermek için ucuz, oldukça etkili bir yöntem sunarken, talepleri ve uyumluluk işlemlerini otomatikleştiren akıllı sözleşmeler de oluşturur.

Dijital bankacılığın artan gelişimi ile birleşen blok zinciri teknolojisi, geleneksel bankalar ve bankacılık endüstrisindeki yıkıcı varlıklarıyla başa çıkan büyük işletmeler için geçerli bir bankacılık yöntemi olarak tanımlanmalıdır.

Blockchain teknolojisini ihlal etmek neden bu kadar zor?

Finansal bilgilerin sürekli olarak farklı bilgisayarlarda depolandığı düşünüldüğünde, blok zinciri teknolojisinin hacklenmesi daha zordur, bu da ağdan ödün vermeyi zorlaştırır, tahrif edilmiş bakiyeleri ve hileli işlemleri önler.

Tek bir blok zinciri sunucusundan ödün vermek, en bilgili siber suçlular için bile zordur, çünkü bilgisayar korsanlarının onu hacklemek için aynı anda teknolojideki her düğümü aşması gerekir. Blok zincirini tamponlayan merkezi olmayan teknoloji, çeşitli varlık türleri için güvenli ağlar da kurar.

Blok zinciri teknolojisi ve dijital bankacılık daha yaygın hale geldiğinden, geleneksel finans kurumları ve borsalar, hisse senetleri, tahviller ve diğer finansal ürünlerle ilgili verileri güvenli bir şekilde kaydetmek ve depolamak için blok zincir teknolojisini benimsemenin faydalarını yavaş yavaş görüyor.

İstatistikler , bankacılık altyapısı maliyetlerini %30’a kadar azaltabileceğini gösterdiğinden, maliyet etkinliği ile birleştiğinde, blok  zinciri güvenliğinin ne kadar güçlü olduğu nedeniyle  , finans endüstrisinde yaygın olarak kabul edilen bir teknoloji haline geliyor.

Blockchain teknolojisi, ödemelere bir güvenlik tamponu ekler

Blok zinciri teknolojisi, finansal hizmetler endüstrisinde sürekli olarak uygulanmaktadır ve blok zinciri kullanımının 2026 yılına kadar 22,5 milyar doları aşması beklenmektedir. Ek olarak, bankaların %20’sinden biraz fazlası , Citi ve JP Morgan gibi bankalarla birlikte blok zincir teknolojisini işlerine dahil ettiklerini kabul etmiştir. aralarında şef.

Blockchain teknolojisinin bankacılık sektöründe daha güvenilir bir kaynak haline gelmesinin bir nedeni, ödemelere ekstra güvenlik katmanları eklemesidir. Blok zinciri teknolojisi ile, üçüncü taraf doğrulama ihtiyacını ortadan kaldırarak, ödeme göndermenin daha güvenli ve daha ucuz yolları sağlanır. Blok zinciri teknolojisini kullanarak, geleneksel banka havalesi işlem sürelerini kısaltmak ve bunlarla birlikte gelen ek ücretleri ortadan kaldırmak daha kolaydır.

Konvansiyonel bankalar ödemeleri kolaylaştırarak yüksek kâr etme yetenekleri gördüğünden, ücretleri düşürmek için çok az teşvik vardır veya hiç yoktur. Operasyonda daha fazla beyaz etiketli neobanka ve blok zinciri teknolojisinin artan benimsenmesiyle, işlemlerin sonuçlanması daha az zaman alır, saatler veya günler yerine dakikalar sürer.

İşlemleri gerçek zamanlı olarak doğrulamak için şifreli dağıtılmış defter teknolojisini kullanan blok zincir teknolojisi, ödemeleri onaylamak için aracılara güvenmediğinden daha hızlı ödeme çözümleri oluşturur. Ve blok zinciri teknolojisini kullanırken tek bir başarısızlık noktası olmadığı için, bankalar ve büyük işletmeler bu tür bir teknolojiden yararlanırken daha fazla sürekliliğe sahiptir.

Blockchain teknolojisi, optimize edilmiş borç verme süreçlerinin yolunu açıyor

Blockchain teknolojisinin kritik katkı sağladığı bir diğer bankacılık alanı da kredi verme sürecidir. Değişen müşteri beklentileri ve dijital dönüşüm sayesinde, kredi verme süreçleri uzun süredir yenilenmeye ihtiyaç duyuyor.

Eski teknoloji altyapısı ve bürokratik süreçler, her yerde kredi verenlere engel oluyor, bu da kapsamlı kesintilere ve azalan müşteri deneyimlerine yol açarak müşterilerin daha yapılandırılmış alternatifler aramasına neden oluyor.

Kredi değerlendirme ve kredi süreçleri, idari engellerin yanı sıra kredi birlikleri gibi üçüncü şahıslardan gelen gecikmelerle birlikte gelir. Bu nedenle, insanlar bir ipotek aradıklarında veya sadece borçlarını konsolide etmek istediklerinde, sayısız verimsizlikle karşı karşıya kalırlar.

Blockchain teknolojisi, manuel veri girişi ve toplama dahil olmak üzere kredi  vermeyle ilgili bazı engelleri kaldırarak bu verimsizlikleri kademeli olarak ortadan kaldırır . Blok zinciri teknolojisi, ödünç verme bilgilerinin her bir parçasını potansiyel saldırılara açık tek bir merkezi sistemde depolamak yerine, önemli bilgileri çeşitli yerlerde tutan çeşitli, merkezi olmayan bir sistem sağlar.

Blok zinciri teknolojisi, saldırı yüzeylerini azaltan dağıtılmış bir ağ içerir ve  bu tür bir teknolojinin tek bir arıza noktası olmaması sayesinde veri hırsızlığı olasılığı daha düşüktür.

Ayrıca, blok zinciri teknolojisi, geleneksel finans kurumları ve borç verme süreçlerini optimize etmek isteyen büyük işletmeler için daha fazla şeffaflık sunar. Teknoloji, üçüncü taraf doğrulamasına olan güveni ortadan kaldırarak, bankacılık işlemlerinin ve operasyonlarının her alanında yüksek paydaş görünürlüğüne olanak tanır.

Neobank kullanımıyla birleşen blok zinciri teknolojisi, kullanıcılara en hassas bilgileri üzerinde tam kontrol sağlar ve eklenen şeffaflık, borç alanlar ve borç verenler arasındaki güveni artırır.

Oturum açma ve kimlik doğrulamayı iyileştirme

Blockchain teknolojisi, hassas bilgileri korur ve kullanıcı kimliğini doğrular. Teknoloji, veri karmalarını depolamak için anahtarsız güvenlik altyapısını (KSI) kullanır ve ardından doğrulama sürecini birleştirmek için karma algoritmaları çalıştırır.

KSI’leri kullanarak, blok zincir teknolojisi, sisteme bağlı düğümlerde ilk hash bulunabileceğinden, bankaların ortak anahtarlarda önbelleğe alınmasını ve asimetrik şifrelemenin üzerinde bir seviye ilerlemesini sağlayarak manipülasyonu kolayca tespit edebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Facebook , Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Merkezi BT altyapısı ve basit oturum açma işlemleri, gözetimleri altındaki en önemli güvenlik açıkları arasında yer aldığından, geleneksel finans kurumları sürekli zorluklarla karşı karşıyadır. Bu eski güvenlik unsurları nedeniyle, son kullanıcı koruması zor bir iştir ve bilgisayar korsanları zayıf şifreleri tespit edebilir, böylece bir bankanın güvenlik altyapısına başarılı bir şekilde nüfuz edebilirler.

Finansal kurumlar, blok zinciri teknolojisi dağıtımı sayesinde şifre koruması olmadan kullanıcı ve cihaz kimlik doğrulamasını etkinleştirebilir. Blok zincirinin merkezi olmayan özellikleri, SSL sertifikalarını kullanarak doğrulamak için birden fazla taraf arasında oybirliği oluşturur.

Ek olarak, blok zinciri teknolojisinin merkezi olmayan kurulumu, tüm hesap bakiyelerini doğrularken işlem bütünlüğünü ve şeffaflığı sağlar –  böylece güvenlik altyapısına sızan siber suç faaliyeti olasılığını büyük ölçüde azaltır.

Blok zinciri teknolojisi ile bankacılık, daha güçlü kimlik doğrulama uygulamaları sunar ve bankacılık işlemlerini güvence altına alırken, kurumların güvenlik tehditlerini hızlı bir şekilde ortaya çıkarsa tespit etmelerine olanak tanır. Ek olarak, blok zincir teknolojisi, dahili iletişimle ilgili güvenliği artırarak potansiyel casusluğu ve veri sızıntısını önler.

Sonuç

Blockchain teknolojisi, bankacılığın tartışmasız geleceğidir. Blockchain teknolojisi tamamen benimsenmeden ve benimsenmeden önce atılması gereken adımlar olsa da, günümüzde yaygın olarak bulunan küresel finans blok zinciri altyapı çözümleri ile şüphesiz bankacılık sektörüne çok ihtiyaç duyulan güvenlik artışlarını ekliyor.

Tüm Analiz ve Yorumları Görmek İçin Tıklayınız

Sorumluluk Reddi: Burada ifade edilen görüş yatırım tavsiyesi değildir. Sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bitcoingazete.com’un görüşünü yansıtmamaktadır. Her yatırım ve ticaret risk içerir, bu nedenle karar vermeden önce daima kendi araştırmanızı yapmalısınız. Kaybetmeyi göze alamayacağınız parayla yatırım yapmanızı önermiyoruz.

Kaynak : dailyhodl

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık