Bitcoin veya Bitcoin Cash: Farklılıklar

Bitcoin veya Bitcoin Cash: Farklılıklar

Kripto para birimleri etrafındaki popülerlik ve abartı bugünlerde inkar edilemez derecede yüksek. Sadece 10 yıl önce ortaya çıkan şey, şimdi dünyanın en çok ticareti yapılan emtialardan biri olarak ortaya çıktı. Kripto para birimlerinin ticari bir meta olarak popülaritesinin belki de en büyük nedeni, hisse senetleri gibi geleneksel emtialara kıyasla hemen hemen herkes tarafından erişilebilir olmasıdır.

Kripto para birimleri, yenilerinin sık sık ortaya çıkması ve mevcutların hızla değer kazanmasıyla giderek daha popüler hale geldi. Bu yılın başlarında, Bitcoin dahil birçok kripto para birimi yeni zirvelere dokundu, bu da kripto para birimlerinin uzun bir yol kat edeceğini gösteriyor.

Bitcoin

Bitcoin, 2009’da ilk ortaya çıktığında dijital para birimlerinin öncüsü oldu. Şu anda Bitcoin, toplam piyasa değeri itibariyle dünyadaki en büyük ve en değerli kripto para birimidir. Bitcoin’in toplam piyasa değeri 764 Milyar Dolar ve bir bitcoin’in fiyatı şu anda 41.000 Dolardır. Şu anda dolaşımda 18.713.700 bitcoin var.

Bitcoin Cash

Bitcoin cash, 2017’de ortaya çıktı ve Bitcoin sisteminin doğasında bulunan bazı sorunları çözdüğünü iddia etti. Bitcoin cash, toplam piyasa değeri açısından en büyük onuncu kripto para birimidir. Bitcoin Cash’in toplam piyasa değeri 15 Milyar $ ‘ın üzerinde ve tek bir bitcoin cash fiyatı 824 $’ dır. Şu anda kripto para piyasasında dolaşımda olan 18.742.075 bitcoin cash var.

Bitcoin veya Bitcoin Cash: Farklılıklar

Değer

Başlangıç ​​olarak, bu madeni paraların her ikisindeki en belirgin fark, fiyat ve toplam değerdir. Bitcoin dünyadaki en büyük kripto para birimi olsa da , bitcoin cash çok geride değil ve şu an için 10. sporu işgal ediyor.

Bitcoin Cash’e kıyasla her ikisinde de Bitcoin daha yüksek olduğu için, mevcut fiyatlar ile toplam piyasa değeri değerleri arasında büyük farklılıklar vardır.

Platformlar

En popüler ve en çok kabul gören kripto para birimi olan bitcoin kabul eden platformların sayısı, Bitcoin cash kabul eden platformların sayısından önemli ölçüde daha fazladır. Hemen hemen tüm kripto para borsaları Bitcoin’i kabul eder, ancak aynı şey Bitcoin cash için söylenemez.

Bitcoin Cash’in yanı sıra Bitcoin’in kendisiyle işlem yapmanıza ve oynaklıktan para kazanarak karlı işlemler yapmak için AI tabanlı algoritmalardan yararlanmanıza izin veren Bitcoin Future gibi platformlar olsa da , birçok platform yine de önce Bitcoin satın almanızı gerektirir. ve sonra diğer kripto para birimlerini satın almak için kullanın.

Kabul edilebilirlik

Bitcoin, piyasadaki en popüler kripto para birimi olduğundan, kabul edilebilirliği söz konusu olduğunda kesinlikle ileride. Bitcoin, hala geride kalan Bitcoin Cash’e kıyasla daha yaygın olarak bir değişim ve işlem aracı olarak kabul edilmektedir. Microsoft, Paypal, Tesla, AT&T gibi büyük ölçekli şirketler işlem için Bitcoin’i kabul etmeye başladıkça 2021, Bitcoin için kabul edilebilirlik açısından iyi bir yıl oldu.

İşlem Hızı

Bitcoin iki güncelleme geçirmiş olsa da, Bitcoin cash hala ikisinden daha hızlı. Bitcoin ağı önce ayrı bir tanık yükseltmesi aldı, ardından bitcoin ağının ölçeklenebilirliği ve sertliği ile ilgili gelecekteki endişeleri azaltmayı amaçlayan ikinci katman protokolü olan yıldırım ağı izledi.

Bununla birlikte, Bitcoin cash hala işlemleri Bitcoin’in kendisinden daha hızlı işleme yeteneğine sahiptir. Bitcoin Cash için işlem işleme süresi, Bitcoin’e kıyasla daha kısadır ve işlem ücretleri de daha düşüktür.

Blockchain’in blok boyutu

Bitcoin ticareti yapmak isteyen herkes için seviyeli ve adil bir oyun alanı sağlamak için , bitcoin’in yaratıcısı blok zincirinin blok boyutunu 1MB ile sınırladı. Bu, bitcoin’in hemen hemen herkes tarafından erişilebilir olmasını sağlasa da, blok başına işlemler 1000 ile 1500 arasında sınırlandırılmıştır ve bu, bitcoin işlemlerinin şu anda gerçekleşmekte olduğu ölçeği desteklemek için yeterli değildir.

Bitcoin Cash ise daha büyük bir blok boyutuyla geliyor. Bitcoin Cash’in blok zincirinin blok tarafı ilk piyasaya sürüldüğünde 8MB idi ve daha sonra 32 MB’a yükseltildi. Sonuç olarak, bir stres testi, Bitcoin Cash ağının blok başına 25.000 işlemi gerçekleştirebildiğini ileri sürdü ki bu, Bitcoin’in üstesinden

BITCOIN & BLOCKCHAIN Sektöründe 2015 yılı itibari ile uzman kadrosu ile hizmet vermekteyiz. Amacımız doğru ve güncel BITCOIN Haberlerini günlük iletmektir.

Yazarın Profili