Bitcoin ETF, Temel Varlığa Göre İki Kat Daha Kötü Performans Gösterdi, Bitcoin’in Yüzde 9’una Karşı Yüzde 19 Düşüş

bitcoin etf

Bitcoin ETF’leri, gerçek spot çiftine kıyasla bir kez daha düşük performans gösteriyor.

Compound Capital Advisors CEO’su Charlie Bilello’ya göre, Bitcoin vadeli ETF’leri spot Bitcoin’e kıyasla çok daha düşük performans gösterirken, spotun %9’una karşı %19 değer kaybetti.

Sağlanan  “Başlangıçtan bu yana getiriler ” tablosunda, iki satır ProShares ETF’nin performansını ve ABD doları karşısında spot Bitcoin işlem çiftini yansıtıyor . İki hat tam bir korelasyon içinde hareket ederken, iki varlığa yapılan bir yatırımın sonucu oldukça farklı olacaktır.

Yanlış hesaplamalar

Compound CEO’su vadeli işlem destekli ETF’nin performansını eleştirirken , Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas sağlanan verilerin yanlışlığına dikkat çekti. Balchunas tweetinde, fonun aylık %2,5 oranında takip edildiğini ve bunun da yıllık %40 yerine %10-15 oranında yuvarlanmasına izin verdiğini söyledi

Yahoo Finance gibi hizmetlere göre, fon aslında Compound CEO Bilello tarafından sağlanan verilerden %10 yerine spot varlığa kıyasla yaklaşık %2 primle işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Facebook , Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Contango

Spot performans  ve ETF arasındaki fark , dayanak bir varlığın fiyatının aynı varlığın vadeli işlemlerinin fiyatına kıyasla indirimli olarak işlem gördüğü bir koşul olan contango ile açıklanır.

Piyasada böyle bir farkın ortaya çıkmasıyla, gerçek bir spot varlık yerine vadeli işlemlerle desteklenen borsa yatırım fonlarının, her ay sonunda daha yüksek bir fiyatla yeni bir sözleşme imzalamaktan başka seçeneği kalmamaktadır. ETF yatırımcıları için olağan prim aylık %1-2 civarında kalıyor.

ProShares’in vadeli işlem destekli ETF’si, ticaretin ilk günlerinde fona yapılan en büyük girişlerden birinin rekorunu kırmış olsa da, performansı optimal olmaktan uzaktı.

Tüm Analiz ve Yorumları Görmek İçin Tıklayınız

Sorumluluk Reddi: Burada ifade edilen görüş yatırım tavsiyesi değildir – sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bitcoingazete.com’un görüşünü yansıtmamaktadır. Her yatırım ve ticaret risk içerir, bu nedenle karar vermeden önce daima kendi araştırmanızı yapmalısınız. Kaybetmeyi göze alamayacağınız parayla yatırım yapmanızı önermiyoruz.

Kaynak : u.today

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık