Bitcoin Cash (BCH) nedir?

Bitcoin Cash (BCH) nedir?

Bitcoin Cash, orijinal Bitcoin blok zincirinin sert çatalının sonucuydu.

  • Bitcoin Cash, Bitcoin’den (BTC) daha büyük bir maksimum blok boyutuna ve daha düşük ortalama işlem ücretlerine sahiptir.
  • Bitcoin Cash, daha az madenciye sahip olduğu için Bitcoin’den daha az güvenli olarak kabul edilir

Bu derste Bitcoin Cash (BCH) hakkında bilgi edineceksiniz.

Bitcoin Cash nereden geldi?

Orta Düzey bölümünün 15. ve 16. derslerinde yatay ve dikey ölçeklemeyi , Bitcoin’in ölçeklenebilirlik tartışmasını ve SegWit’in nasıl ortaya çıktığını tartıştık . 16. dersten hatırlayabileceğiniz gibi SegWit, bir bloktaki işlemlerin boyutunu azaltarak Bitcoin’in işlem yapma kapasitesini artırmayı amaçlamıştı. 

Buna karşılık, Bitcoin Cash fikri, Bitcoin’in Satoshi Nakamoto tarafından tasavvur edildiği gibi “dijital nakit” olamayacak kadar yavaş olduğuna inanan SegWit eleştirmenlerinden kaynaklandı . Akıllarında, Bitcoin’in maksimum blok boyutunu 1 megabayttan 8 megabayta çıkarmak, bu hedefe yaklaşmak için gereken itici güç olurdu. 1 Ağustos 2017’de, eleştirmenlerin vizyonu Bitcoin blok zincirinin sert çatalında gerçekleşti ve Bitcoin Cash adlı yeni bir blok zinciriyle sonuçlandı. 

Bitcoin Cash nedir?

Bitcoin Cash, Bitcoin’in sert bir çatalı olduğundan, Bitcoin blok zincirine dayanan bir kripto para birimidir. Bununla birlikte, Bitcoin ve Bitcoin Cash arasında bir takım farklılıklar vardır. Her Bitcoin Cash bloğu 8 megabayt veri tutabildiğinden, ağ teoride Bitcoin’den daha fazla işlemi işleyebilir. 

Dayanarak piyasa değeri , Bitcoin Nakit halen beşinci büyük cryptocurrency ve en önemlilerinden biridir altcoins . Yine de, Bitcoin Cash’i harcamak Bitcoin kadar kolay değil çünkü tüccarlar arasında aşağıda daha ayrıntılı tartışacağımız aynı düzeyde benimsenme yok. 

Hızlı blok süreleri ve düşük işlem ücretleri

Akademi’de Başlangıç ​​bölümünün 9. dersini hatırlarsanız, blok süresinin bir blok zincirinin verimini ölçmede anahtar ölçütlerden biri olduğunu da hatırlarsınız. 

Bitcoin Cash’in ortalama blok süresi on dakikanın biraz altında, bu da Bitcoin’den biraz daha hızlı olduğu anlamına geliyor.

Bitcoin Cash, daha hızlı blok süresinin ötesinde, ortalama işlem ücretleri Bitcoin’den önemli ölçüde düşük olduğu için de önemlidir. Tarihsel olarak, Bitcoin Cash ağı işlem başına ortalama 0,20-0,25 ABD Doları ve Bitcoin işlem başına ortalama 0,4-2 ABD Doları arasında bir ücrete sahiptir. Bu rakam, Bitcoin Cash’in yaratıldığı ve Bitcoin’in işlem ücretlerinin kısa bir süreliğine 55 dolara yükseldiği 2017-2018 arasındaki dönemi hariç tutuyo

Bitcoin Cash’in Kabulü

Bitcoin Cash sadece üç yıl önce piyasaya sürüldü. Bu nedenle, gerçek dünyada Bitcoin Cash’i ödeme olarak kabul eden yerleri ve insanları bulmak bazen zor olabilir. Kendine gelebilmek için, uzun vadede Bitcoin Cash, hem kullanıcılardan hem de tüccarlardan daha fazla kabul görmeli. 

Bitcoin Cash’in gerçek dünyadaki kullanımının ötesinde, 8 megabaytlık bloklarla gelen olumsuzluk sorusu da var. Bitcoin’in blokları şu anda bir nedenden dolayı 2 megabayt ile sınırlandırılmıştır. Blok süresi, madencilerin bir grup işlem (bir blok) yapmasının ve bir blok zinciri ağında geçmesine yardımcı olmasının ne kadar sürdüğünü ifade eder. Bitcoin için ortalama blok süresi 10 dakika iken Litecoin ortalama 2 dakikadır. 

Bitcoin Cash, Bitcoin kadar güvenli mi?

Son olarak, Bitcoin Cash, sayılarla Bitcoin’den daha az güvenlidir. Öte yandan, madencilerin madencilik yapmak ve bir blok zincirini güvende tutmak için kullandıkları toplam işlem gücünü ifade eden hash oranı başka bir sorun olabilir. 

Bitcoin, güvenlik açısından diğer tüm kripto para birimlerini geride bırakıyor. Hashrate Yeni bir blok çözmeye çalışırken madenci yapmak girişimleri sayısından sonuçları – onlar bir blok oluşturmak ve eklemeye çalıştığınızda ne sıklıkta bir blockchain mevcut zorluk karşılık gelir. Bir ağda ne kadar fazla güç tüketilirse, o ağın güvenliği o kadar yüksek olur.

Şu benzetmeyi düşünün: Bitcoin bir banka kasası olsaydı, hash oranı parolanın uzunluğu veya kapısının kalınlığı olurdu. Ya da güvenlikle ilgili başka bir benzetme düşünün. Aynı şey bir blok zinciri için de geçerli. Buna paralel olarak Bitcoin Cash’in hash oranı Bitcoin’in %5’i olduğu için kullanımı Bitcoin kadar güvenli olmayabilir. Yine de, Bitcoin Cash ağı genç. Zamanla, daha fazla ilgi gördüğü için işler daha iyiye doğru değişebilir. 

BITCOIN & BLOCKCHAIN Sektöründe 2015 yılı itibari ile uzman kadrosu ile hizmet vermekteyiz. Amacımız doğru ve güncel BITCOIN Haberlerini günlük iletmektir.

Yazarın Profili