Bitcoin 56.9 bin dolara düştüğü için düşüş hissi artıyor

btc
  • Bitcoin tüccarları, BTC’deki 56.9 bin dolara düşüşün ardından şu anda en düşüş seviyelerinde.
  • Tüm piyasa, son 24 saat içinde 223 milyon dolara ulaşan likidasyon olmadan %2’den fazla düştü.

18 Kasım’dan bu yana, en büyük kripto para birimi 60.000 doların altında işlem görüyor. Ancak bugün erken saatlerde fiyat Bitcoin (BTC)60 bin dolar seviyesine ulaştı; ancak sert bir dirençle karşılaştı ve seviyesini koruyamadı. 

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, Bitcoin birkaç saat önce Binance piyasasında 60.029 dolara dokundu . Daha sonra tekrar düşmeye başladı ve 56.900 doların altına düştü. 60 bin dolarlık fiyat seviyesinin tüccarlar için bir miktar direnç haline geldiği söylenebilir. Bu arada, bu düşüş, tüccarların bu haftaki duygularını bozmuş gibi görünüyor. 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Facebook , Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoin duyguları düşüşe geçti

Bir kripto zinciri ve sosyal metrik platformu olan Santiment, BTC’deki 56.9 bin dolara düşüşün, yatırımcıların hafta boyunca kripto algısını olumsuz bölgeye çevirdiğini ortaya koydu. Santiment’in sosyal metriği, tüccarların yedi hafta içinde en düşük seviyelerinde olduğunu ortaya koyuyor.

 #Bitcoin Pazartesi saatlerinin erken saatlerinde 56.9 bin $’a kadar düştü ve bu, trader’ların $BTC algılarını negatif bölgeye itti . Bu #düşüş hissi, Ekim ayının başından beri görülmedi ve #FUD , kapitülasyonun iyi bir işareti. https://t.co/6HND4o4SdG pic.twitter.com/mtgl02xQrB— Santiment (@santimentfeed) 22 Kasım 2021

Kriptolar haftaya düşüşle başladı

Yazma sırasında BTC, toplam piyasa değeri 1.08 trilyon dolar olan 57.260 dolardan işlem görüyordu. BTC’nin 24 saatlik kırmızı listedeki tek kripto para birimi olmadığını belirtmekte fayda var. 

Genel kripto piyasası şu anda son 24 saat içinde %2,38 düşüşle 2,58 trilyon dolara geriledi. Ether (ETH),  Binance Coin (BNB), Cardano (ADA), Ripple (XRP) ve Polkadot (DOT) 24 saatlik zaman diliminde en az %2 düştü. O sırada Solana (SOL) %2.14 artışla 217$’dan işlem görüyordu. 

Ayrıca, bu fiyat hareketleri, Bybt’in verilerine göre türev piyasasında 223 milyon doları aşan kripto pozisyonlarının tasfiyesine yol açtı. Yukarıda bahsedilen madeni paralar için vadeli işlem piyasalarındaki toplam açık pozisyon,  %2,4’lük bir artış (24 saat) gören Solana hariç negatif bölgede . 

Tüm Analiz ve Yorumları Görmek İçin Tıklayınız

Sorumluluk Reddi: Burada ifade edilen görüş yatırım tavsiyesi değildir – sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bitcoingazete.com’un görüşünü yansıtmamaktadır. Her yatırım ve ticaret risk içerir, bu nedenle karar vermeden önce daima kendi araştırmanızı yapmalısınız. Kaybetmeyi göze alamayacağınız parayla yatırım yapmanızı önermiyoruz.

Kaynak : cryptopolitan

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık