Belarus Devlet Başkanı Lukashenko, kripto para biriminin serbest akışını destekleyen bir karar imzaladı

kripto-para-biriminin-serbest-akışını-destekleyen-bir-karar-imzaladı
  • Belarus cumhurbaşkanı, kripto para biriminin serbest dolaşımını desteklemek için bir karar imzaladı.
  • Belarus, 2018 yılına kadar bitcoin ve kripto para madenciliğine izin veren yasaları ile uzun zamandır kripto dostu bir ülkedir.

Belarus, 2018’in başlarında madencilik gibi kripto ile ilgili faaliyetlere izin verdi. Ülke, Mart 2018’de yürürlüğe giren bir başkanlık kararıyla kripto para birimi işletmelerini yasallaştırdı. Karar, ülkeyi kripto para birimleri için dünyanın en iyi vergi cennetlerinden biri haline getirdi.

Belarus cumhurbaşkanı bir kripto kararı imzaladı

Son zamanlarda, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko , ülkenin kripto para borsasını resmi olarak desteklediğini doğrulayan bir karar yayınladı . Bitcoin (BTC), dünya çapında ticarete izin veren serbest yüzen bir kripto para biriminin bir örneğidir.

Başkanın basın servisi tarafından bildirildiği üzere, cumhurbaşkanı sanal cüzdan adreslerinin kaydı ve kripto para birimi cirosunun belirli yönleri hakkında 48 No’lu Kararnameyi imzaladı. Belarus, dijital varlık düzenlemesi için yasal çerçevesi üzerinde istikrarlı bir şekilde çalışıyor. Diğer birçok ülkenin aksine, sanal para birimlerinin serbest dolaşımına izin verir.

İmzalanan karar , Belarus High-Tech Park’ın yasadışı davranışlarda kullanılan kripto cüzdan adreslerinin kaydını yönetmesi için yasal bir temel oluşturuyor. Ayrıca, bu kaydın işlem ve işlemleri için prosedürleri ortaya koymaktadır.

İktidar belgesi, hükümet yetkililerinin suçlulardan kripto para birimi alma prosedürlerini ve kriterlerini belirtir. Düzenlemeler, dijital varlık piyasası katılımcılarını mülklerini kaybetme riskinden korumayı amaçlıyor. Ayrıca, bireylerin bilmeden yasa dışı faaliyetlere karışmasını önlemeyi amaçlamaktadır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Facebook , Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Belarus kripto para birimleri üzerinde duruyor

Karar, ülkenin kripto para birimlerine karşı olumlu bir tutumu olduğunu vurguluyor. Ayrıca, durumun sürekli izlenmesi ve düzenleyici standartların eklenmesi ve açıklığa kavuşturulması gereklidir. Devlet Başkanı, bunun ışığında karara imzasını attı.

Kararın ardından bakanlar kurulu, yasanın yayımlanmasından itibaren üç ay içinde yürürlüğe girmesi için gerekli önlemleri alacak. Daha önce Belarusbank’ın bir kripto para birimi değişim hizmeti başlattığı bildirilmişti .

2018’den beri hükümet, kripto para birimi endüstrisinin destekçisi oldu. Sonraki yıllarda yetkililer, kriptonun düşmanca bir ortam haline gelmesini önlemek için harekete geçti ve önlemler aldı. Lukashenko, ülkenin liderliğini Eylül 2021’de fazla elektrik altyapısını kullanarak Bitcoin madenciliği yapmaya çağırdı.

Belarus, kripto para birimini benimsemeyi benimsiyor gibi görünse de, en önemli ekonomik ve siyasi ortaklarından bazıları kripto düzenlemesinde gecikiyordu. Hükümetin özgürlük yanlısı kripto para yasasını kısıtlamayı düşündüğüne dair hiçbir belirti yok.

Tüm Analiz ve Yorumları Görmek İçin Tıklayınız

Sorumluluk Reddi: Burada ifade edilen görüş yatırım tavsiyesi değildir. Sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bitcoingazete.com’un görüşünü yansıtmamaktadır. Her yatırım ve ticaret risk içerir, bu nedenle karar vermeden önce daima kendi araştırmanızı yapmalısınız. Kaybetmeyi göze alamayacağınız parayla yatırım yapmanızı önermiyoruz.

Kaynak : cryptopolitan

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık