Analistler Düşük Getirili S&P 500 için Alternatifler Arıyor, Peki Bitcoin Olması Gereken Yer mi?

sp

“Altın güvenli liman, uykulu bir varlık olarak görülürken, bitcoin riskli, büyüyen bir varlık olarak görülüyor.” 

Wall Street’in gösterge endeksi olan S&P 500’den enflasyona göre düzeltilmiş kazançlar negatif bölgeye düştüğü için yatırımcıların getiri arayışı yakında yoğunlaşabilir. Ancak bu , kısa vadede bitcoin (BTC, -5.05%) için iyiye işaret olmayabilir .

Geçen hafta eksi-0.81% edildi – yatırılan her dolar için enflasyondan arındırılmış getiri – indeksin gerçek kazanç elde Barron en uygun , Mayıs ayı başlarında negatifi dönmüştür.

ByteTree Asset Management’ın baş yatırım sorumlusu Charlie Morris, CoinDesk’e “Borsadaki negatif reel getirilerin ardından alternatif arayışları tırmanabilir” dedi. “Ancak, bitcoin şu anda tam olarak tatlı noktada değil.”

Bitcoin, bazı kripto para analistleri tarafından bir enflasyon koruması olarak görülüyor, çünkü arz genişleme hızı, madencilik ödülü yarılanması olarak bilinen bir süreçle her dört yılda bir %50 oranında azaltılıyor.

Kripto para birimi, Ekim 2020’den Mart 2021’e kadar altı kata yakın bir ralli çizdi ve artan negatif getirili küresel tahvil stoğu yatırımcıları risk yelpazesinden daha fazla uzaklaştırdığı için geleneksel varlıklardan geniş bir farkla daha iyi performans gösterdi .

Enflasyona göre düzeltilmiş bir temelde negatif kazanç getirisi sunan büyük ABD hisse senetlerinden oluşan S&P 500 Endeksi ile, teorik olarak kripto pazarlarına daha fazla para akması ve bitcoin’i yeni rekor seviyelere taşıması beklenebilir.

S&P 500 – gerçek kazanç getirisi

Bununla birlikte, büyük kazançlar bir süre için zor olabilir, çünkü kripto para madenciliğinden kaynaklanan potansiyel çevresel hasara artan odaklanma ve Çin’deki endüstrinin daha büyük düzenleyici incelemesi nedeniyle bitcoin piyasası duyarlılığı son haftalarda zayıfladı. 

Morris, “Bitcoin düzenleyici korkular tarafından baskılanıyor” dedi ve asık suratlı ruh halinin zincirleme aktiviteye yansıdığını da sözlerine ekledi.

ABD Federal Rezervi’nin yakında enflasyonu kontrol altına almak için likidite artırıcı teşviki azaltabileceğinden korkmak, yatırımcıları bitcoin’e para dökmekten alıkoyabilir. Geçen ay yayınlanan Nisan ayı Fed toplantısının tutanakları , politika yapıcıların, finansal piyasalara ekstra likidite enjekte etmenin bir yolu olarak ABD merkez bankasının 120 milyar dolarlık tahvil alımlarını azaltmayı ve azaltmayı düşünmeye başladığını gösterdi .

Tutanaklara göre, “Birkaç katılımcı, ekonomi komitenin hedeflerine doğru hızlı ilerleme kaydetmeye devam ederse, önümüzdeki toplantılarda bir noktada varlık alımlarının hızını ayarlamak için bir plan tartışmaya başlamanın uygun olabileceğini öne sürdü”.

Messari araştırma analisti Mira Christanto’ya göre daralma, bitcoin için bir risk.

Christanto, yakın zamanda yayınlanan bir notta , “Bitcoin, itibari paraya dayalı kurumsal yatırımcılar tarafından risk yelpazesinin en uç noktasında değerlendiriliyor” dedi . Niceliksel genişlemede (QE), sorumsuz maliye ve para

politikasında başarılı oluyor ve niceliksel sıkılaştırmayı (QT) pek sevmiyor.”

Christanto, Fed’in yakın zamanda fişi çekeceğini öngörmese de, daralma korkularının bir süre daha devam etmesini bekliyor.

Christanto, “Bu yeni varlık sınıfının sermayesi hala paralı olduğundan ve boğa ve ayı tarafında aşırı tepki verme eğiliminde olduğundan, kripto yatırımcılarının gelecek veri baskılarına hala özel dikkat göstermeleri gerekiyor” dedi. 

Hisse senedi piyasaları, negatif kazanç getirisinin aşırı gerilmiş değerlemelere işaret etmesiyle bir geri çekilme için gecikmiş görünebilir. Bitcoin bazen hisse senetleriyle aynı doğrultuda işlem görüyorsa, bu aşağı yönlü risk oluşturabilir.

Bitcoin, S&P 500’e karşı.

Tarihsel olarak, negatif reel kazanç getirileri, LinkedIn’de Robeco Multi-Asset fonlarının portföy yöneticisi Jeroen Blokland tarafından paylaşılan verilere dayanarak borsa düzeltmelerinin yolunu açmıştır. 

Dolayısıyla, hisse senedi piyasalarında potansiyel bir riskten kaçınma havası, kripto para birimi üzerinde anında düşüş etkisi yaratabilir. Bu, stres zamanlarında tercih edilen bir varlık olan altın gibi güvenli bir liman olan bitcoin’in popüler anlatımına aykırıdır.

Messari’den Mira Christanto, “Bitcoin bazen ‘dijital altın’ olarak anılırken, altın güvenli liman, uykulu bir varlık olarak görülürken, bitcoin riskli, büyüyen bir varlık olarak görülüyor” dedi.

Goldman Sachs emtia başkanı Jeff Currie , Salı günü CNBC’ye verdiği röportajda benzer bir görüş dile getirdi.

Currie, “Dijital para birimleri altının yerini tutmaz” dedi. “Eğer bir şey olursa, bakırın yerini alacaklardı; bunlar risk yanlısı, riske açık varlıklardır.”

Currie, “Bunlar, risksiz enflasyon korumalarının değil, risk altındaki enflasyon korumalarının yerine geçiyor” dedi.

Bitcoin, Mart 2020 çöküşü sırasında keskin bir şekilde düştü ve Nisan 2021’in sonuna kadar S&P 500 ile hemen hemen birlikte hareket etti. Kripto para birimi, yükselen borsadan ayrılan çevresel kaygılar nedeniyle geçen ay düştü.

Kripto para birimi kısa vadede zor zamanlar geçirebilirken, Morris sonunda bir intikamla geri döneceğinden emin.

Kaynak: https://www.coindesk.com/analysts-alternatives-stocks-bitcoin

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık