2022’ye girerken DeFi saldırılarının riskleri büyüyebilir, işte nedeni

Spot-piyasa-düşüşü-DeFi-nin-dayanıklılığını-test-ediyor

DeFi, bu yıl kripto alanında en hızlı büyüyen segmentlerden biri oldu. Alan aynı zamanda kötü oyuncuların da ilgisini çekti ve doğal olarak yıl boyunca 200’e yakın DeFi hackine yol açtı . Ancak, bazı endüstri danışmanları sadece 2022’de büyümesini bekliyor.

Daha dün, kripto ticaret platformu AscendEX (eski adıyla Bitmax), sıcak cüzdanının güvenliğinin ihlal edildiği bildirildikten sonra bir saldırıda 77,7 milyon dolar kaybetti.

Şimdi, bugün erken saatlerde Vulcan Forged, kripto oyun ekosisteminden 96 özel anahtarın çalındığını ve 140 milyon dolara yakın zarara yol açtığını duyurdu.

Etkilenen cüzdanlar 148 değil 96’dır. Tüm cüzdanlar, bir Metamask’ın nasıl kurulacağına ilişkin talimatlar içeren e-postalar alacak ve PYR’niz hemen değiştirilip oraya gönderilecektir.

— Vulcan Forged (@VulcanForged) 13 Aralık 2021

Vulcan Forged , fonların yarısını etkilenen kullanıcılara iade ettiğini iddia ederken , çalınan tokenlerin geri kalanı izole edildi .

Ancak, öyle değil gibi görünüyor. Qredo Benjamin Whitby geçenlerde opined , o

“Gelecek yıl, DeFi etkinliği artmaya devam ettikçe dünyanın ilk milyar dolarlık hack’ini görecek.”

Bunu söyledikten sonra, Filipinler Birlik Bankası bu arada yazı yazarken başka bir bilgisayar korsanlığı  raporuyla ilgileniyor .

Yatırımcı Koruması

Son olarak yazı , IOHK yatırımcılar olası defi risklerden kendilerini korumak için kendi araştırma yapmak önerilir.  Cardano’yu destekleyen şirket şunları ekledi:

“Araştırma, arama sonuçlarında gezinmekten veya en sevdiğiniz YouTuber’ın ay görüntüleri veya grafik kalıpları hakkında konuşmasını izlemekten daha fazlasını ifade eder.”

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Facebook , Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

IOHK ayrıca , “uygulamalarının doğru sonuçları vermesini sağlamanın” her DApp geliştiricisinin sorumluluğunda olduğunu da sözlerine ekledi .

Bununla birlikte, düzenlemelerin eksikliği büyük bir endişe olmaya devam etmektedir. SEC Komiseri Caroline A Crenshaw kısa süre önce birçok DeFi teklifinin ve ürününün geleneksel finans piyasasındaki ürünlere ve işlevlere çok benzediğini söyledi. Ancak, Hong Kong’un menkul kıymetler düzenleyicisine göre, geleneksel finansın aksine hızla dönüştüğü için DeFi’yi düzenlemek zordur .

Gemini’de Asya-Pasifik uyum sorumlusu Andy Meehan, SCMP’ye şunları söyledi:

“DeFi’nin ne olduğu ve endüstriyi düzenlemek için hangi mekanizmaların en mantıklı olduğu konusunda genel bir küresel anlaşma olması gerekiyor. Ancak cevap kesinlikle geleneksel finans endüstrisini düzenlemek için tasarlanmış mevcut çerçeveleri DeFi’ye uygulamak değil.”

Tüm Analiz ve Yorumları Görmek İçin Tıklayınız

Sorumluluk Reddi: Burada ifade edilen görüş yatırım tavsiyesi değildir. Sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bitcoingazete.com’un görüşünü yansıtmamaktadır. Her yatırım ve ticaret risk içerir, bu nedenle karar vermeden önce daima kendi araştırmanızı yapmalısınız. Kaybetmeyi göze alamayacağınız parayla yatırım yapmanızı önermiyoruz.

Kaynak : ambcrypto

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık